Свет

НАПАДНУТА РУСИЈА: Погођена фабрика ракета С-400 код Москве?

У уторак, 16. априла, у Москви је избио пожар у војној фабрици Авангард, која производи ракете за комплексе С-300 и С-400. Инцидент се догодио дан након што су власти у Кијеву тврдиле да су наводно погодили руску радарску станицу Небо-У са седам камиказа дронова.

-СБУ – Служба безбедности Украјине је преко 13. Управе војне контраобавештајне службе погодила далекометну радарску станицу у Брјанској области Руске Федерације која је надгледала небо 700 км дубоко у Украјини, за украјинске медије изјавио је “добро обавештен извор у СБУ”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радарску станицу вредну 100 милиона долара погодило је наводно чак седам беспилотних летелица типа камиказа. Уколико се заиста догодио, удар оставља Русима остају без вредне имовине, комплекс Небо-У, који им је помагао да открије украјинске положаје.

-Погађање моћног руског радара помоћи ће нашим трупама да спроводе извиђање, лансирају дронове и ефикасније користе оружану авијацију у овој области, нагласио је исти добро обавештени извор.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Напоменимо да ове украјинске тврдње за сада не прате никакви докази, међутим вест се преноси кроз већину украјинских и западних медија.

Занимљиво је да се кроз ову вест перформансе радара нашироко хвале у покушају да се допринесе на значају поготка, док на дуге стазе, чак и да се испостави да је систем уништен, остаће подаци о његовој супериорности управо у западним изоврима.

ПОЖАР НА ГЛАВНОМ РУСКОМ ПОГОНУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ РАКЕТА ЗА С-300 И С-400

Случајност или не, након неутралисања овог радара, украјински медији тврде да: „У уторак, 16. априла 2024. увече, избио је пожар у фабрици Авангард у Русији“.

Фабрика се налази у Москви и производи ракете за комплексе С-300 и С-400. Површина пожара је 50 квадратних метара и избио је у радионици бр. 12 фабрике аутомобила Авангард.

Међутим, до сада није било јавног коментара украјинских обавештајних служби, које најчешће када се догоде такви инциденти тврде да иза напада стоје њихове оперативне структуре.

Извор: oruzjeonline.com