Свет

ОРБАН РАЗМОНТИРАО БРИСЕЛ: Цела Европа бруји о овоме

Фото: Јутјуб

Почео ванредни дводневни самит Европског савета, током којег би лидери ЕУ требало да разговарају о економским питањима, као и односима са Турском, ситуацији у Украјини, али и на Блиском истоку

Премијер Мађарске Виктор Орбан, током самита лидера ЕУ, критиковао је актуелно европско руководство и позвао на промене у Бриселу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Резултати актуелног европског руководства — Зелена транзиција: неуспешна. Пољопривредна политика: неуспешна. Конкурентност: неуспешна. Миграциона политика: неуспешна. Потребна нам је промена у Бриселу“, навео је Орбан на друштвеној мрежи Икс.

У Бриселу је вечерас почео ванредни дводневни самит Европског савета, током којег би лидери ЕУ требало да разговарају о економским питањима, као и односима са Турском, ситуацији у Украјини, али и на Блиском истоку, након најновије ескалације сукоба током викенда, када је Иран напао Израел ракетама и дроновима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према нацрту саопштења у које је увид имао Ројтерс, лидери ЕУ осудиће напад Ирана, потврдити посвећеност безбедности Израела и позвати све стране, укључујући Либан, да спрече нове тензије.

„ЕУ је спремна да предузме даље рестриктивне мере против Ирана, посебно у вези са беспилотним летелицама (УАВ) и пројектилима“, наводи се у тексту.

Извор: Танјуг

Ознаке