Свет

НАПАДНУТА РУСИЈА

Фото: Телеграм принтскрин

Снаге ПВО обориле су четири украјинске беспилотне летелице, две изнад Белгородске и две изнад Вороњешке области, саопштило је Министарство одбране Русије

Оружане снаге Руске Федерације уништиле су украјинску противбродску ракету „нептун“ изнад Црног мора и тако спречиле покушај Кијева да изведе терористички напад на територији Русије, саопштило је руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У току протекле ноћи су руске снаге спречиле и друге покушаје кијевског режима да изврши терористичке нападе уз помоћ дронова на циљеве на територији Руске Федерације, додали су у руском Министарству.

Снаге ПВО обориле су четири украјинске беспилотне летелице, две изнад Белгородске и две изнад Вороњешке области, наводи се у саопштењу.

Ракета Р-360 комплекса „нептун“ је тешка 870 килограма, може да носи бојеву главу од 150 килограма, има домет до 280 километара и брзину око 900 километара на сат.

Кијев готово свакодневно покушава да нападне циљеве у пограничним и централним регионима Русије, углавном користећи дронове, али руске снаге ПВО успешно пресрећу непријатељске авионе и штите територију.

Извор: РИА