Свет

МАСК ЗАЛЕДИО САД: Питање је времена

Фото: Јутјуб

Амерички милијардер и власник „Тесле“ реаговао је на објаву бизнисмена Вивека Рамасвамија да ће САД отворити пут „још једној трагедији у размерама напада 11. септембра“, ако се криза на јужној граници те земље не реши

Амерички милијардер и власник „Тесле“ Илон Маск оценио је да је питање времена када ће се, због прилива миграната у Сједињене Државе, поновити терористички напад истих размера као онај на куле близнакиње Светског трговинског центра у Њујорку и зграду Пентагона 11. септембра 2001. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бизнисмен Вивек Рамасвами навео је на Иксу да ће САД отворити пут „још једној трагедији у размерама напада 11. септембра“, ако се криза на јужној граници те земље не реши. Према његовим речима, чак и ако само 0,1 одсто илегалних миграната има непријатељске намере, реч је о десетинама хиљада потенцијалних нападача.

„Само је питање времена“, написао је Маск у коментарима на Рамасвамијеву објаву.

САД бележе рекордне бројке илегалне миграције, при чему су гранични званичници забележили 302.000 илегалних прелазака границе у децембру 2023. године, што је највећи број у једном месецу.

Осим тога, власти су забележиле рекордан број илегалних имиграната у све три године колико је САД предводио Џозеф Бајден.

Извор: РИА

Ознаке