Свет

НАСТАЛА ПАНИКА: На небу примећена ракета (ВИДЕО)

Андреј Млакар

Цео свет је на ивици нерава из минута у минут саопштава се свако померање, сваки знак да је Иран кренуо у одмазду, а Израел у противудар. Необична боја на небу Ирана, Ирака, Сирије иронијом судбине три земље упелтене у причу Техерана и Тел Авива приметили су необичну светлост високо на небу.

Сви страхују и тресу се, а онда Министарство одбране Руске Федерације послало је саопштење следеће садржине:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дана 12. априла 2024. године, са 4. државног централног међуспецифичног полигона Капустин Јар у Астраханској области, борбена посада Ракетних стратешких снага успешно је лансирала интерконтиненталну балистичку ракету мобилног копненог ракетног система“, наглашавају у ресору.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је прецизирано, лансирање је извршено у оквиру државног тестирања перспективних ракетних система. Поред тога, циљ је био да се потврди стабилност ракета у служби руске војске.

Заправо интерконтинетална балистичка ракета лансирана је са полигона Капутин Јар у близини Волгограда у Русији и пала је на ракетни полигон Шари Шаган у Казахстану. Ракета је прелетела расптјање од 1.000 км.

Али, ко је луд да чита саопштења, за то време снимци су почели да преплављују друштвене мреже посебно из Ирана, Ирака и Сирије.

Лет ракете виђен је на небу Ирака и Ирана

Снмак из провинције Сињар

Још један снимак интерконтинеталне балистичке ракете Јарс из Ирана

Поглед на лансирање мобилне интерконтинталне балистичке ракете RS-24 Yars

Извор: tvfront