Свет

ОЧАЈНИЧКИ ПОТЕЗ КИЈЕВА: Руси их сатерали у ћошак

Фото: Х принтскрин

Украјинске јединице прелазе на исту опцију одбране коју су користиле у Артјомовску и Авдејевки.

Суочена са чињеницом да су руске снаге у протекла 24 часа стигле до предграђа града, обезбеђујући висове источно од Часовог Јара, украјинска команда је започела пребацивање резерви на овај део фронта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, руске снаге су напредовале ка граду са североистока, заобилазећи Богдановку.

Напредовање Оружаних снага Русије долази из два правца, што отежава ситуацију украјинској војсци.

Украјинска војска, делујући на начин сличан горе наведеним операцијама, покушава да заузме вишеспратнице, постављајући ватрене тачке на горње спратове, а складишта муниције у подруме.

Борбе се воде дуж Борисоглебске улице, која је окренута према цркви Светих Бориса и Глеба – у микроокругу града који се налази источно од канала Северски Донец-Донбас. Положаји Оружаних снага Украјине налазе се углавном јужно од ове улице – где има више вишеспратница.

На овим положајима делује артиљерија великог калибра и војна авијација која користи ЛМУР (легкая многоцелевая управляемая ракета ЛМУР-305 или Изделие 305; лака вишенаменска вођена ракета – ЛВВР 305 или „Изделије 305“).

ЛМУР-305 уништавају украјинске ватрене тачке на горњим спратовима стамбених зграда, што омогућава време за напредовање јуришних пешадијских група Оружаних снага Русије у граду.
Борбе у Часовом Јару не јењавају ни када падне мрак.

Извор: tvfront