Свет

ОСВОЈЕНА ЈЕ! Руси незадрживо напредују (ВИДЕО)

Руске снаге уз подршку авијације и артиљерије незадрживо напредују на периферији Часовог Јара.

Ваздушно-десантне јединице пробиле су одбрану противника у насељу Канал на периферији града и учврстиле своје положаје, а руски војни блогери на Телеграму наводе да дронови и авионске борбе терају припаднике Оружаних снага Украјине на повлачење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Град гори од масовних напада. Непријатељ махнито пребацује резерве и поново их баца право у борбу у покушају да заустави напредовање руских оружаних снага и поврати изгубљене положаје. Акумулиране украјинске снаге у граду и даље трпе значајне губитке од дронова камиказа односно авијације и артиљерије – наводи Телеграм канал Операција З.

Руске снаге су успеле да избаце противнике из околног села Богдановка чиме се отвара нови правац за напад на Часов Јар.

– Богдановка је наша! Село су ослободили војници 200. бригаде. Јединице Оружаних снага Русије активно јачају своје позиције у овој области. Сада је могуће напасти Часов Јар из три правца. Битка за стратешку тврђаву Часов Јар се наставља. Кијев ће држати град до последњег. Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски иде на све или ништа и пребациће 3. јуришну бригаду створену на бази Азова у Часов Јар. Задатак је да се град држи по сваку цену – наводи Телеграм канал Архангел Спецназа.

Украјина се према наводима руских војних блогера налази у тешкој ситуацији на том делу фронта.

– Ситуација у Часовом јару за Оружане снаге Украјине је још гора него код одбране раније предатих градова. Резерве су на нули и дезертерство расте. Зато и бацају Азов у битку. Муниција им је проблем. Имају муниције само за одбрану. Нема покривености противваздушном одбраном што нашим ваздухопловним снагама даје довољно маневарског простора. Пад града отвориће пут до Краматорска и Славјанска – наводи Архангел Спецназа.

Поједини канали на Телеграму објавили су ужасавајући снимак из Богдановке.

На кратком снимку се виде раскомадана тела украјинских војника која се налазе у фази распадања, а која су очигледно остављена током повлачања. На све стране се виде уништена возила.

Војни експерт Јуриј Подољака наводи да су руске снаге у понедељак стигле и до периферије села Григоровке и да су заузеле део брда између њега и Богдановке.

– Друге јединице нападају Калиновку и полако се крећу са две стране снопа између села и насеља Канал на периферији Часовог јара – наводи Подољака.

Украјина се у понедељак није огласила поводом ситуације на овом делу фронта.

Извор: информер.рс/медији/телеграм/курир