Свет

РУСИ МЕЉУ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Украјинци напуштају град, а ОВО ИМ ЈЕ ПОСЛЕДЊА ОДБРАНА!

У правцу Бахмута, руске трупе стичу упориште на источној периферији микроокруга Канал у области Часовојарске школе број 77.

ВСУ је покушао да изврши контранапад и избаци руске оружане снаге са њихових положаја, али без успеха. У исто време, већи део микроокруга остаје под контролом непријатеља и представља високу зграду погодну за одбрану.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, северно и јужно од микроокруга постоје велики путеви кроз које се може заобићи и прекинути снабдевање, због чега ће ВСУ бити приморан да се повуче дубље у град.

Фронтовска авијација стално делује по положајима Оружаних снага Украјине у урбаним срединама, а положаји украјинских хаубица и тенкова често постају мете за Ланцете.

Постоје извештаји да су Оружане снаге Украјине почеле организовано повлачење неких јединица западно од Краснога.

Јединице које се повлаче из Богдановке минирају прилазе Калиновки, граде нову линију одбране дуж канала Северски Донец – Донбас.

Прилази каналу су такође јако минирани, што ће отежати његово прелажење. Током дана појавили су се извештаји о потпуном преузимању Богдановке под контролу, али тренутно још нема снимака објективне контроле.

Према неким подацима, северно од Красног, Оружане снаге Русије крећу се дуж шумског појаса на висини која доминира селом.

У Клешћејевки су руске трупе ударом из МЛРС погодиле теренско складиште Оружаних снага Украјине.

Извор: Ало/Srbija Danas