Свет

ПАО ДОГОВОР МОСКВЕ И ВАШИНГТОНА? Када полети први Ф-16 почиње велика игра, биће разорена

Европа методично иде зацртаним путем: има карту у једном правцу. Она сада не схвата да је њена судбина већ одлучена, да су се Кремљ и Бела кућа одавно договорили (колико је то могуће) како ће ићи својим путем, а како ће одлучити судбина ЕУ, пише у својој колумни руски војни експерт и колумниста Виктор Литовкин.

– Да би се Ф-16 појавили тамо, сами авиони и вештине пилота нису довољни. Мора да постоји и инфраструктура: аеродром са пистом, са командним торњем, радарске станице, техничко-оперативни део где ће се авиони припремати за лет и одржавати, постројење за пречишћавање авио керозина, за производњу ваздуха под високим притиском, складишта за ракете ваздух-ваздух -ваздух“, складишта за ракете ваздух-земља и тако даље. Они једноставно немају такве аеродроме За стварање све горе наведене инфраструктуре могу се користити територије суседних земаља. На крају крајева, ако се такви аеродроми граде поред нас, онда нећемо седети напућених ушију, „нулираћемо“ их, као што је руководство земље више пута рекло – наводи Литовкин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како он каже, за управљење овим авионима могу се користити аеродроми у Пољској и Румунији и тако даље, страни аеродроми.

– Наш председник је рекао да ако авиони полете са стране територије и буду употребљени против нас, ми ћемо да ударимо на ове аеродроме. Ако авиони лете из Пољске или Румуније, онда напад руских Ваздушно-космичких снага на ове аеродроме неће дуго чекати и ситуација ће превазићи тренутне границе. НАТО неће бранити ове земље – пише војни експерт.

Литовкин сматра да је Европа је у ствари већ потписала своју пресуду.

– Не ради се само о томе да су САД, директно и индиректно, надалеко, усмено и писмено, већ милион пута рекле да категорички НЕЋЕ пристати на директну конфронтацију са Русијом. Да ће Европа сама сносити одговорност, а још конкретније: оне земље које су најжељније рата неће бити заштићене ни од НАТО-а, а да не говоримо о САД. Али поставља се питање зашто је онда све ово потребно Америци? И ту почиње забава… – наводи он.

Према њему, Сједињене Државе су заинтересоване да у будућности елиминишу индустријски потенцијал Европе.

– То је било јасно од самог почетка. Али „одмашћивање“ и ускраћивање ресурса овде није довољно. Прво, европска индустрија ће бити ликвидирана у наредним деценијама. Једина разлика у односу на 1945. биће у томе што овог пута неће постојати „Маршал план“. За шта? После Другог светског рата Европа је задржала све своје колоније, које су Старом свету давале јефтине ресурсе. Стога је било довољно да се момцима помогне мало да се обнове, али основа њиховог богатства остала је нетакнута. Сједињене Државе су демонтирале и апсорбовале само Британску империју у своју корист. Овога пута ће Европи све бити одузето, а улагање тамо биће узалудно. Осим тога, Боливар не може да издржи двоје: Америка је постала претрпана Европом, „само један треба да остане – пише Литовкин.

Он такође тврди да су САД заинтересоване да ослабе Кину.

– А ликвидација (или колосално слабљење) европског тржишта продаје биће тежак ударац кинеској економији. У ствари, неће имати за кога да производе – и Америка ће покушати да их отера са свог тржишта. Стога ће пораз Европе, у суштини, бити од користи за Сједињене Државе, посебно ако га изведу погрешне руке. Па, и што је најважније, треће, после овога САД ће моћи да вичу: видите, кажу? Рекли смо да Русија неће стати и да иде даље! Како можеш трговати са њом? Пожурите назад гвозденој завеси, брзо се придружите нашим санкцијама и ставите Русију под најстрожу забрану.Да, све ово неће оставити никакав утисак на Кину, Бразил и низ других земаља. Али то ће помоћи да се уједине редови Запада, уведе већа дисциплина међу Јапаном, Аустралијом, Индијом итд. – сматра војни експерт.

Према његовом мишљењу, Америка ће бити задовољна ако Русија својим рукама „затвори“ „европско питање“ на дуже време, претварајући Стари свет у колонију САД, која нема ни своју индустрију, ни своју одбрамбену индустрију, ни амбиције, ни било шта .

– Смешно је да се Европа, у ствари, већ помирила са тим – пре рока. Дакле, Русији ће бити дозвољено да без проблема затвори ово безбедносно питање на својим западним границама. То ће мало ослабити амбиције Кине, за које је заинтересована и сама Москва. И, наравно, нико о томе неће говорити наглас: свако ће то играти у своју корист. А у Америци ће онда рећи својим грађанима: „Видите?.. Колико је страшна ова Русија? Дакле, седите гладни, не постављајте питања, сви трошкови су за одбрану, апсолутно морамо да се заштитимо. И ми категорички не можемо да одвојимо либералност од опозиције – дозвољено је само једно гледиште, и то исправно – пише Литовкин.

Како он каже, Европа, која тек прави прве кораке на погубном путу, у суштини је унапред отписана.

– И они ће вас водити овим путем до самог краја. Па, ми… Морамо само да урадимо оно што је одавно требало. Штавише, нећемо имати много избора – закључује руски експерт.

Извор: Информер