Свет

ПРОВОЦИРАЈУ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ! Немачка позива велике европске државе да пошаљу војску у Украјину!

Западне земље ће доживети катастрофалан пораз ако НАТО у блиској будућности не пошаље своје трупе у Украјину оценио је немачки ТВ канал Wелт.

Његов колумниста Кристоф Ванер, позивајући се на процене војних експерата, позвао је Европу да учествује у украјинском сукобу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-У супротном би Русија могла задати болан ударац Северноатлантској алијанси. Своје војне контингенте могле би у Украјину послати велике европске земље. На пример, Француска, Италија, Немачка и Шпанија. Њихови војници би тамо могли обављали разне задатке – рекао је он.

Претходно су, 8. априла, британски премијер Риши Сунак и француски председник Емануел Макрон телефонски разговарали о повећању испоруке муниције, дронова и система ПВО Украјини.

Пре тога, 4. априла, немачка министарка спољних послова Аналена Бербок позвала је западне савезнике да провере доступност система противваздушне одбране који би могли да буду предати Кијеву.

Истовремено је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба затражио од НАТО-а противваздушне ракетне системе Патриот.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је средином марта рекао да не види никакве директне претње из Руске Федерације земљама алијансе.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто је 10. марта оценио да Руска Федерација не представља претњу ниједној од земаља Северноатлантске алијансе.

Извор: Интермагазин/Srbija Danas