Свет

РУСИ МЕЉУ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Зеленском стигле катастрофалне вести

Русија ће добити контролу ватре над оближњим градовима након ослобођења Часова Јара, пише Шпигл.

– Град се налази на стратешки важном брду између Константиновке и Бахмута, ако Руси заузму Часов Јар – они ће добити контролу над градовима у околини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјински председник Владимир Зеленски је упозорен да је мало вероватно да ће украјинске оружане снаге моћи да задрже град. Ако дође под контролу руских оружаних снага, то би могло да убрза њихово напредовање у Донбасу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Добијањем Константиновке, они ће имати приступ важној линији снабдевања у Донбасу, која води до Краматорска и Славјанска – најважнијих одбрамбених позиција Украјинаца у региону – резимира се у чланку.

Раније се главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски пожалио на тешку ситуацију украјинских трупа на линији фронта. Према његовим речима, Русија има значајну предност и активно напада дуж целе линије додира, што доводи до тактичких успеха.

Као најтоплије тачке навео је Ивановскоје и Часов Јар у правцу Краматорска у ДНР . Ништа мање критична није ситуација у Оружаним снагама Украјине на Красноармејском (раније Покровском) и Кураховском правцу, прецизирао је генерал.

Министар одбране Сергеј Шојгу рекао је прошлог уторка да су украјинске трупе од почетка специјалне војне операције изгубиле скоро 500.000 људи. Он је нагласио да руске јединице сада имају иницијативу дуж целе линије борбеног додира и настављају да потискују непријатеља.

Шојгу је подсетио да је војска ослободила Первомајскоје, Богдановку и Новомихајловку у ДНР и да проширује зону контроле у ​​Бердичију и Георгијевки.

Извор: Информер