Свет

РУСИ У НЕВЕРИЦИ: Чиме су ово Украјинци напали Русију?

Оружане снаге Украјине покушале су у уторак да нападну Курску област помоћу балона наоружаног бомбама!

Министарство одбране Русије је саопштило да је балон срушен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Покушај кијевског режима да изведе терористички напад помоћу малог балона (СМБ) на објекте на територији Руске Федерације заустављен је око 08.15 сати по московском времену – саопштило је министарство.

Поједини војни блогери наводе да је балон изгледао као метеоролошка сонда и да је био опремљен ГПС уређајем са укуцаним координатама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Војни експерт Виктор Литовкин назвао је употребу балона на врућ ваздух од стране украјинске војске егзотичним покушајем, а описао је и принцип његовог рада.

– Ради врло једноставно. На балон се везују неке кумулативне гранате или једноставно фрагментационе гранате, високоексплозивне гранате, нека врста експлозивних направа, а када балон пређе преко неког објекта гранате се испуштају – рекао је бивши пуковник за Ленту.

Балоном је према његовим речима тешко прецизно управљати.

– Пре свега морате знати куда иде проток ваздуха, међутим, колико сам разумео, те момке није брига куда балон лети, важно им је да направе неку штету. Биће срећни ако граната падне на град. Задатак им је да застраше људе и да покажу да могу да се освете односно да власти нису у стању да заштите своје становништво – закључио је Литовкин.

Украјина се за сада није огласила.

Извор: Курир