Свет

РУСИЈА НА НОГАМА ЗБОГ ПОТЕЗА САД: „Хитно шаљите атомске подморнице!“

Сједињене Државе, одобривши одлуку о конфискацији замрзнутих руских актива у корист Украјине, руше стари светски поредак, приближавајући свој крај, рекао је мишљење председник партије „Праведна Русија – За истину“ Сергеј Миронов.

Иако је Вашингтон постао радикалнији него за време Хладног рата, он је истакао да је опасност од коришћења нуклеарног оружја мања него вероватноћа дубоке кризе у САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– САД уништавају стари светски поредак, приближавајући свој крај. САД су прешле тачку без повратка ка оном једнополарном реалитету који амерички естаблишмент жели да задржи. Одлука законодаваца САД може имати најразорније последице за саме САД – рекао је парламентарац.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Миронов је, међутим, истакао да док је Вашингтон наоружан „батином“, Русија се залагала за „лом“ против којег америчком вођству „недостаје одговор“. Парламентарац је нагласио да су САД постале способне да себи дозволе више него у време Хладног рата, изгубивши везу с реалношћу.

– Ово им прети најразорнијим последицама, укључујући асиметричне одговоре било где и било када – напоменуо је.

Први заменик председника комитета Думе за одбрану Алексеј Журављев раније је изјавио да средства која Украјина добија од САД могу бити употребљена за куповину око четири хиљаде тенкова, због чега би требало признати Вашингтон као учесника у конфликту и односити се према њему на одговарајући начин.

По његовим речима, атомске подморнице треба послати на америчке обале.

Извор: Информер