Свет

САД СПРЕМНЕ ЗА УЗВРАТНИ УДАР: Чека се само сигнал за рат нуклеарних сила

Блиски исток кључа од информација о томе да се Иран и његове ракетне снаге налазе у високом степену прииправности, и да је питање напада на Израел само тренутак, и да је све спремно и да се чека сигнал.

Да се нешто кува прво је споменуо Блумберг, који је објавио информацију позивајући се на америчке наравно неименоване званичнике, да ће Иран и иранске милиције у Ираку, Сирији и јеменски Хути крстарећим ракетама и дроновима камиказама напасти циљеве, владине зграде широм Израела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У вечерњим сатима спомиње се и масовни ракетно -дроновски напад на Голанску висораван.

Да се нешто спрема, почело је сигнализацијом да је немачка Луфтханза обуставила све летове према и из Техерана у среду увече, и то ће трајати до 13- априла што указује, и да је напад питање тренутка.

Америчка обавештајна служба, обавестила је Белу кућу и савезнике САД о неизбежности узвратног удара Ирана и његових заступника.

У овом тренутку, амерички државни секретар Антони Блинкен и турски министар спољних послова Хакан Фидан, воде хитне преговоре у покушају да одврате Техеран од ескалације.

Према Блумберговом извештају, стране мисије у Израелу почеле су да се припремају за могућност напада, и смишљају планове за евакуацију.

Високи амерички званичник је наводно рекао за Ал-Џазиру, да је војна имовина под америчком централном командом у високом стању приправности, и спремна да помогне Израелу у одбрани његовог ваздушног простора, ако или када Иран и савезници који подржавају Иран, покрену велики узвратни напад у региону.

Они даље наводе да, ако се то догоди, заједнички узвратни удари Сједињених Држава и Израела против иранских снага такође нису „искључени“.

Извор: Медији