Свет

ШАФЕР ОТКРИО: Путину су ово покушали да ураде?!

– Руси ефективно демилитаризују НАТО, а не Украјину – закључио је саговорник.

Сједињене Државе нису успеле да нанесу штету руском председнику Владимиру Путину како се очекивало, рекао је бивши амерички обавештајац Тони Шафер у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је била фантазија заснована на пројекцији њихових унутрашњих циљева – да повреде Путина и Русију – и покушај да ЕУ поверује да ће добити блиставу Украјину спремну за употребу. Погрешили су – закључио је он.

Према речима бившег обавештајног официра, администрација америчког председника Џоа Бајдена је на Украјину гледала као на извор средстава и ресурса за Европску унију: од нафте и гаса до пшенице.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истовремено је додао да је Русија као резултат сукоба претекла западне земље у војној производњи.

– Руси ефективно демилитаризују НАТО, а не Украјину – закључио је он.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је 2. априла на састанку са руководством Оружаних снага Русије рекао да су од јануара Оружане снаге Украјине изгубиле више од 80 хиљада војника, 14 хиљада јединица различитог наоружања, укључујући преко 1.200 тенкови и друга борбена оклопна возила.

Он је навео и да Украјинци, после неуспеха летње контраофанзиве, безуспешно покушавају да се учврсте на одређеним линијама, а руска војска наставља да потискује Оружане снаге Украјине ка западу.

Извор: Република