Србија

ШОК ТВРДЊЕ БИВШЕГ ПОЛИЦИЈСКОГ СТАРЕШИНЕ: Снимак мале Данке из Беча је лажиран?

Потрага за двогодишњом девојчицом Данком Илић из Бора, која је нестала је у уторак у 13.45 у насељу Бањско поље, ушла је у седми дан.

На грађане Србије који с несмањеним интересовањем и великом стрепњом прате случај нестале девојчице из часа у час, огроман утисак оставио је снимак из Беча на којем се, у пратњи две Румунке, како их је аутор снимка представио, види девојчица која невероватно изгледом и узрастом подсећа на малу Данку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српска полиција одмах се окренула ка новом трагу јер се ниједан, па и најмањи, не препушта случају, а расписана је и међународна потрага за девојчицом из Србије – Интерполова жута потерница.

Блажо Марковић, председник Синдиката полицијских старешина Србије и председник покрета Нова снага, гостовао је у емисији Пулс Србије где се дотакао снимка из Беча.

– Што се тиче снимка, девочица је јако свесна на овом снимку, где се налази и ко је у њеној близини. То се види по снимку. Не мораш да будеш неки велики стручњак да би видео. Наша девојчица која је сад нестала, она би била тотално дезоријентисана и преплашено би гледала на те људе око ње. Дакле, тај снимак за мене није валидан. Сигурно када би мало боље погледали тај снимак, видели би да се ту ради о девојчици која познаје своју околину и познаје људе које око ње. Овде се ради о снимку који је лажиран. Ја сам то већ рекао у емисији да ће се појављивати овакви лажни снимци, разни пророци, бели магови, итд. Све ово смета истрази – рекао је Марковић и додао:

– Сада је питање да ли ће се пронаћи Данка или не. Морају активно да се укључе Румунија и Бугарска, да се укључе све земље у околини. Дакле, сумња се на нешто. За сада се Данка води као нестала, јер не можемо рећи да је отета, не знамо то. Мислим да ће полиција врло брзо ући у траг.

Извор: Курир/Лука Вујичић