Србија

ШОКАНТНО САЗНАЊЕ: Брат осумњиченог за убиство мале Данке умро насилном, а не природном смрћу

Д. Д. (40), брат једног од осумњичених за нестанак и смрт двогодишње девојчице Д. И., умро је насилном смрћу 7. априла у раним јутарњим сатима у полицијској станици у Бору, установљено је обдукцијом Института за судску медицину у Београду, сазнаје Радар.

У судско-медицинском налазу констатоване су бројне повреде Д. Д. по телу, због чега су вештаци закључили да се ради о насилној смрти. Налаз вештака је прослеђен надлежном Вишем јавном тужилаштву у Зајечару на даље поступање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осумњиченом Д. Д. из Бора у суботу 6. априла одређено је задржавање до 48 сати у полицијској станици у Бору, због постојања основа сумње да је, након извршеног кривичног дела, помогао десет година старијем брату, који је осумњичен за тешко убиство двогодишње Данке Илић.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Исте ноћи, три сата после поноћи, полиција је саопштила да је Д. Д. преминуо „природном смрћу“. У саопштењу МУП-а од 7. априла наводи се да је осумњиченом у раним јутарњим часовима „позлило“ и да је „упркос правовременом реаговању полицијских службеника и лекара Дома здравља у Бору, који су покушали реанимацију, Д. Д. у 3.10 часова преминуо“.

Обдукција Института за судску медицину у Београду је, међутим, показала да Д. Д. није умро природном смрћу, већ од последица батинања, чији су трагови били јасно видљиви и детаљно описани у налазу вештака.

Извор: Радар