Србија

СРЂАНОВ ПРИЈАТЕЉ ОТКРИО НЕШТО ЈЕЗИВО! Док смо тражили Данку рекао је: „Џаба је тражимо, отета је!“

Пријатељ и колега осумњичених радника борског ЈКП Водовод Срђана Јанковића (50) и Дејана Драгијевића (50) који су 26. марта колима ударили малу Данку Илић (2) у Бањском пољу ставили је у кола, а када се пробудила задавили је и бацили на оближњу депонију, каже за Курир „да се Дејан понашао сасвим нормално након злочина и да је имао своју теорију шта је са девојчицом.“

Па да подсетимо, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић кобног дана су службеним колима „фијат пандом“ били у Бањском пољу на терену, а како је утврђено и један и други су били под дејством алкохола у тренутку када су ударили девојчицу која је изашла из оближњег дворишта. Након што су је ударили, сувозач Дејан је унео у кола и тада су се договорили да је баце на депонију. Девојчица се у једном тренутку пробудила, а како је осумњичени Дејан сам признао на саслушању у надлежном тужилаштву, тада ју је задавио голим рукама. Тело девојчице још увек није пронађено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када је нестала девојчица све колеге из фирме су се потресле, некако размишљаш дете је мало, где је могло да оде. Данкине родитеље познајем и било ми је тешко због њих, али ниједног тренутка нисам могао да замислим да су моје колеге тако нешто направиле – рекао је наш саговорник и додао да осумњичене познаје годинама.

– Неколико нас се прикључило потрази за несталом девојчицом, сад кад се сетим, Дејан је тих дана док смо је тражили причали да је девојчица сигурно отета и да је џаба тражимо по Бањском пољу. Деловао је смирено све време. На почетку смо сви имали теорије завере где је девојчица и шта јој се десило, али оног тренутка када су Дејан и Срђан ухапшени ми смо се заледили. Замислите, Дејан је учествовао у потрази, а знао је шта јој је урадио. Треба му ишчупати срце, срам га било.

Како је потом додао радник борског ЈКП Водовода, он никада не би могао да посумња да су Дејан и Срђан нешто тако урадили, јер су све време ишли нормално на посао.

– Радили смо заједно тих дана након што је дете нестало, ништа није указивало да су учествовали у злочину. Знали су да попију по коју чашићу више, али то је било стандардно, знам да је један колега рекао Дејану да му није добро што пије толико јер је прошле године једва преживео, имао је инфаркт – каже он и додаје:

– Далибор (прим. аут. Далибор Драгијевић, брат осумњиченог Дејана Драгијевића, и ухапшени за саучесништво у тешком убиству) такође је био на послу. Међутим, код њега сам преметио да се чудно понаша, поготово када му је брат Дејан ухапшен. Некако почео је више да пије, гледао је у једну тачку, деловало је као да је одсутан. Мислио сам није му лако, опет брат му је убио дете, а када сам чуо да је и он ухапшен јер је помагао, шокирао сам се. Речи немам, ако су криви, треба да их стрељају.

Радник ЈКП Бор навео је и да познаје Срђана који је по њему пре две године почео да се понаша другачије. Наводно, знао је да оде у кафић где су млади, посматра их и пије. Како је додао наш извор, они су се шалили са њим да траж нову девојку јер се тада растао са женом.

– Као и све колеге који су били блиски са Дејаном, Срђаном и Далибором ишао сам на информативни разговор у полицију. Након што смо испитани, пуштени смо кући. Питали су нас како су се они понашали од тог дана 26. марта, да ли су неком нешто причали. Полиција ради свој посао, нисам се уплашио, али ми је страшно то што су урадили и сад се праве паметни и зезају те људе који траже на 100 локација тело девојчице – рекао је наш саговорник.

Иначе, тело девојчице још увек није пронађено иако су припадници МУП-а Србије претражили на десетине локација, међу којима и имања осумњичених у селу Злот одакле су Драгијевића, тако и село Лука одакле је Јанковић. Досадашњом истрагом утврђено је да је Дејан Драгијевић уз помоћ саучесника, свог оца Радислава (73) и млађег брата Далибора (40) наводно, преместио тело мале девојчице Данке Илић, два дана касније, тачније 28. марта на за сада непознату локацију. Њих двојица требало би данас да буду саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Извор: Курир/Бранка Травица