Србија

МУП се хитно огласио поводом случаја мале Данке

Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно спроводе детаљну претрагу терена на територији града Бора у потрази за телом двогодишње Данке Илић за чије се тешко убиство сумњиче С. Ј. (50) и Д. Д. (50), обојица из Бора, а који су ухапшени 4. априла ове године.

Више десетина припадника полиције Министарства унутрашњих послова уз коришћење најсавременије опреме тренутно претражује Лазареву пећину која се налази око три километара од села Злот у ком живи осумњичени Д. Д., Лазарев кањон као и целокупно подручје дуж Злотске реке у потрази за телом детета које је, како се сумња, он другог дана након извршеног кривичног дела преместио са депоније у околини Бањског Поља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници Министарства унутрашњих послова спроводиће опсежну претрагу територије града Бора у циљу проналаска тела девојчице и утврђивања свих околности под којима је настрадала.

Подсетимо, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, који су ухапшени због сумње да су убили Данку Илић, саслушани су у петак увече, а јуче им је одређен притвор. Драгијевић је пред тужиоцем признао злочин, док се Јанковић бранио ћутањем. Обојици је потом одређен притвор до 30 дана.

Полиција је у међувремену ухапсила Радета и Далибора Драгијевића, оца и брата Дејана Драгијевића, због сумње да су му помогли да премести тело убијене девојчице. Они би данас требало да буду саслушани.

Дејан Драгијевић јуче је у пратњи полиције доведен испред куће у којој живи у селу Злот, док је цистерна испумпавала септичку јаму око куће у потрази за телом Данке Илић, али ништа није пронађено.

Ово је пут којим је ишла Данка

Пут који је прошла убијена Данка од појате у дворишту породичне куће у Бањском пољу до места на ком су је осумњичени за убиство ударили колима био је непроходан и невероватно је како је девојчица тог узраста успела да га пређе. Полиција је багерима рашчистила терен око куће до асфалта у потрази за траговима, а извори „Блица“ из истраге кажу да је пре њихове интервенције ту било жбуња, растиња, ђубрета…

Извор: Блиц

Ознаке