Свет

СТРАВИЧНЕ ВЕСТИ: Русију напали Американци, Французи, Румуни…

Фото: Pixabay.com

На видео-снимку који је ратни извештач Јевгениј Подубни учинио јавним чује се како један учесник „прекограничне операције“ на течном енглеском обраћа другом који му одговара „простим речима, једносложно“. Тај најамник из Сједињених Држава био је ликвидиран код руског села Козинка које се налази уз границу са Украјином

У недавним нападима на руску Белгородску област учествовали су плаћеници из Сједињених Држава и других западних земаља – објавио је познати ратни извештач Евгениј Поддубни.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прецизирао је да су у тим операцијама учестовали специјалци Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине, као и професионални плаћеници из САД, Француске и Румуније.

Подубни је притом посебно указао: „Из Кијева с е упорно тврдило да су `прекограничним акцијама` главни били руски из тзв. Руског добровољачког корпуса, али је то био параван за дејства украјинских војних обавештајаца и професионалних плаћеника“.

На видео-снимку који је Подубни учинио јавним чује се како један учесник „прекограничне операције“ на течном енглеском обраћа другом који му одговара „простим речима, једносложно“.

Тај најамник из Сједињених Држава био је ликвидиран код руског села Козинка које се налази уз границу са Украјином.

Недавно су румунски најамници из групе Battlegroup Getica зпризнали да су учествовали у нападима на руске приграничне области и о тим својим `походима` објављивали видео-снимке.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу саопштио је да су Оружане снаге Украјине изгубиле више од 3,5 хиљада војника за 8 дана током покушаја напада на приграничне појасеве Белгородске и Курске области.

Извор: Факти.орг