Свет

УДАРНО! Спречен атентат на Зеленског

Ако буде проглашен кривим, могао би добити до осам година затвора

Мушкарац из Пољске ухапшен је под оптужбом да је био спреман да шпијунира за руску војну обавештајну службу и помогне јој у планирању атентата на украјинског председника Володимира Зеленског, рекли су пољски тужиоци, а преноси Ассоциатед Пресс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Канцеларија пољског националног тужиоца навела је у саопштењу да је мушкарац, идентификован само као Павел К, оптужен да је био спреман да пренесе информације о безбедности аеродрома руским агентима и да је ухапшен јуче у Пољској.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је тражио контакт с Русима који су директно укључени у рат у Украјини и очекивало се да ће пренети детаљне информације о аеродрому Рзесов-Јасионка у југоисточној Пољској, близу границе с Украјином, који је улаз за међународне војне и хуманитарне потрепштине за Украјину. Аеродром је под контролом америчких трупа.

Ако буде проглашен кривим, могао би добити до осам година затвора, наводи се у саопштењу.

Тужиоци су навели и да је хапшење резултат блиске сарадње с тужиоцима и безбедносним службама Украјине, који су пружили кључне доказе.

Чланица Европске уније Пољска даје чврсту подршку суседној Украјини и Зеленском у одбрани од руске агресије више од две године.

Извор: Телеграф