Србија

УЈАК СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: „Сад ћу вам испричати праву истину о нестанку Данке“

Фото: ТикТок принтскрин

„Испричаћу вам сада праву истину и све што се заправо десило тога дана. Зато, кренимо редом…“

Тим речима је рођени брат Иване Илић, мајке нестале Данке Илић (2), почиње причу о кобним минутима у којима је 26. марта у Бањском пољу код Бора нестала девојчица за којом данас трага цела Србија, а и део Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последња фотографија

Ујак нестале девојчице Стефан Драгомировић је дао на увид последњу фотографију Данке Илић, снимљену кобног дана, на којој се види девојчица заједно са старијим братом.

На слици је Данка удаљена отприлике 30 метара од брата и готово излази из видокруга мајке која је направила ту слику.

– Данка се на тој фотографији налази 30 метара даље од брата и мајке, близу сена и цепаница у дворишту куће. Можда се неко сакрио иза и сачекао прави тренутак. То је последња фотографија која се налази у телефону моје сестре и сликана је у 13.20 сати – каже Данкин ујак.

Данка раније истог дана већ покушала да оде

Данкин ујак тврди да је девојчица тог дана и раније једном покушала да оде из видокруга мајке, али је мајка успела да је позове и врати близу себе.

– Моја сестра Ивана је отишла до аутомобила да старијем сину донесе воду која је била на месту сувозача. Девојчица је остала у дворишту, то је био тренутак од само пар секунди. Када се вратила, Данке није било – тврди ујак Стефан Драгомировић, описујући тренутак нестанка девојчице.

„Не знам зашто оптужују моју сестру да је водила децу по киши напоље“

Драгомировић тврди и да није тачно да је у том тренутку, када је његова сестра повела децу у шетњу, падала обилна киша у Бањском пољу.

– Као што можете и да видите по овим сликама (даје слике на увид), напољу је било сунчано, тек после је пала киша. Тако да не знам зашто оптужују моју сестру да је водила децу по киши напоље и да им је то сумњиво – каже ујак Данке Илић док показује последње фотографије своје сестричине.

Мислила да ће сама пронаћи Данку

Стефан Драгомировић додаје да Данкина мајка, након што јој је ћерка нестала, није одмах дигла општу узбуну јер је веровала да је Данка негде у близини и да ће је сама пронаћи.

– Она је дозивала, тражила, гледала свуда, али Данке нигде није било… Уплашила се и позвала мужа Милоша, обавестила га да не може да пронађе ћерку. Не знам тачно које време је било, али убрзо након тога су позвали и полицију – каже Данкин ујак.

Драгомировић је коментарисао и наводе који сугеришу да је сумњиво што је мајка баш тог дана сликала Данку у стварима у којима је нестала.

– Моја сестра воли своју децу, њена галерија је пуна слика њене деце. Не видим да је било шта ту чудно – каже Стефан Драгомировић.

Извор: Блиц