Свет

УКРАЈИНЦИ НАНЕЛИ ТЕЖАК ПОРАЗ РУСИМА? Сателитски снимци показали праву истину о нападима на руске војне аеродроме (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

У ноћи 5. априла, руске снаге су одбиле масовни напад украјинских дронова у позадинским регионима. Министарство одбране Русије саопштило је да су 53 дронова (УАВ) уништена у пет руских региона.

Заузврат, украјински извори су прогласили уништеним чак шест руских авиона уништили, а осам оштећених у нападу дроновима само на аеродром Морозовск. Извори украјинских публикација тврдили су да је напад био изузетно успешан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су истакли извори, “резултати заједничке специјалне операције СБУ и украјинског ратног ваздухопловства су импресивни”, што се сада испоставило као нетачно.

Према украјинском гласилу Унијан, то би били бомбардери Су-27 и Су-34, који су били базирани на аеродрому Морозовск, а у питању су управо авиони које Русија користи за бацање вођених противваздушних бомби на положаје Оружаних снага Украјине, на линији фронта.

„Током протекле ноћи и раног јутра 5. априла, сузбијени су покушаји кијевског режима да изведе терористичке нападе беспилотним летелицама типа авиона на објекте на територији Руске Федерације.

Дежурни системи ПВО пресрели су и уништили територије Ростовске (44 УАВ), Саратовске (1 УАВ), Курске (1 УАВ) и Белгородске (1 УАВ) области, као и над територијом Краснодарске (6 УАВ) област“, саопштило је тог дана Министарство одбране Русије.

Мета украјинских напада била су три руска војна аеродрома, укључујући аеродром у Морозовску у Ростовској области, Енгелс у Саратовској области, Јејск у Краснодарском крају.

Украјински војни званичници и медији саопштили су у различитим изјавама да је у нападу на све три локације уништено и оштећено чак и до 10-15 руских авиона, укључујући 6 авиона наводно уништених само у Енгелсу.

Дана 6. априла, сателитски снимци сва три аеродрома открили су да украјинске тврдње нису биле истините. Није потврђена никаква штета на аеродромима или авионима.

Међутим, једна ставка је овде непобитна, а то је да украјинске оружане снаге сада поседују дронове са знатно већим дометом него што је то до сада био случај.

Случај уништења БМ-27 Ураган

Да ствар буде гора, ово није прва неистинита вест коју украјински медији шире у протекла два дана.

Јуче, 6. априла руски прецизни удари уништили су украјинске тешке вишецевне ракетне бацаче БМ-27 Ураган распоређене на улицама града Харкова поред тржног центра, преко пута бензинске станице.

Снимци из тог подручја јасно показују уништене војне системе, али је локални градоначелник дао интервју окривљујући руску војску за крваве ударе на цивиле.

У међувремену, локални медији заборављају да сниме главну мету успешног напада.

Извор: oruzjeonline