Свет

УКРАЈИНИ СТИГЛЕ НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: После бомбардовања ће уследити нешто много горе

РУСИЈА паралише Оружане снаге Украјине нападима на енергетску инфраструктуру Украјине, изјавио је пензионисани пуковник СБУ Олег Стариков на Јутјуб каналу „Вышка“.

Према аналитичару, претходно, током руских напада, украјинска војска је наводно успела да пребаци трупе у жељеном правцу, али због уништења енергетских објеката овај задатак постаје немогућ, док Русија, према експерту, спрема офанзиву са разних страна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Сада су свуда припремили одговарајуће резерве, онеспособили су енергетски сектор, укључујући и струју која иде у железнички комплекс, рекао је Стариков.

Како је пуковник приметио, ратове добијају економија, идеологија и логистика, које Русија успешно подрива уништавањем енергетског сектора постсовјетске републике.

-Они желе да не можемо да преносимо резерве, да не будемо мобилни, рекао је Стариков.

Дан раније Министарство одбране је најавило нападе на енергетске објекте у Украјини.
Како је саопштено, руска војска је извела групни удар високопрецизним ваздушним, морским и земаљским оружјем великог домета, укључујући аеробалистичке хиперсоничне ракете Кинжал, као и беспилотне летелице на енергетске објекте.

Национална енергетска компанија Укренерго је појаснила да су након експлозија оштећене електране у центру и на западу земље. Касније је пријављена штета на критичним инфраструктурним објектима у Лавовској, Дњепропетровској, Черкаској и Ивано-Франковској области, као и у делу Херсонске области који је под контролом Кијева.

Извор: риа.ру