Свет

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ОД РУСА: Овај човек му ради о глави, ево шта се спрема

Володимир Зеленски може да очекује државни удар до краја пролећа од снага безбедности које подржава Запад, рекао је за РИА Новости Игор Кимаковски, саветник шефа ДНР Дениса Пушилина.

– Зеленски, уз крај пролећа, сваког тренутка може да очекује државни удар од стране снага безбедности које подржава Запад. Украјином управља неколико партија са Запада, а свака има своје вође јавног мњења, своје специјалне службе, сопствене снаге безбедности. Ове интересе ће моћи да сруше извођењем војног удара, пуча уз помоћ специјалних служби – у овом случају мислим на све већи ауторитет шефа војне обавештајне службе украјинског министарства одбране Кирила Буданова, који је заправо свог човека поставио у спољну обавештајну службу Украјине – рекао је Кимаковски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је напоменуо да је Запад, доводећи Зеленског у ову ситуацију, одиграо игру у којој су једни били за изборе, други против. Као примере навео је америчког сенатора Линдзи Грејема, који је инсистирао на изборима, и председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен, која је рекла да је то унутрашња ствар Украјине.

– Запад, посебно Сједињене Америчке Државе, задовољни су позицијом Зеленског у овој ситуацији. Зашто? Зато што је, с једне стране, легитиман, као председник по закону, с друге стране, можете му рећи да нисте одржали изборе, низак вам је рејтинг, ако изађете на изборе губите, више не уживате никакав ауторитет. А Зеленски, углавном, прилично озбиљно иритира неке кругове у Украјини и Европи – појаснио је Пушилинов саветник.

Према речима Кимаковског, кључни аспект процене позиције Зеленског је то што је његов ауторитет озбиљно пољуљан у украјинском друштву, а он није добио никакву тежину у обавештајним службама и војсци.

– Сећамо се његове прве инаугурације – тада су неке снаге безбедности дале војни поздрав, али се нису ни руковале. Ова озбиљна конфронтација са снагама безбедности, чак и ако се уважавају све промене, и даље траје. Војска је незадовољна губицима, снабдевањем, и изузетно је незадовољна чињеницом да Запад не испоручује оружје. Из војних разлога ова питања треба да решава председник Украјине, односно Зеленски – објаснио је Пушилинов саветник.

Извор: Информер