Свет

УКРАЈИНСКИ МАЈОР: Овај град ће доживети судбину Бахмута и Авдејевке

Уколико ланци снабдевања Украјинаца буду прекинути, Кијев неће моћи да задржи град

Часов Јар ће поновити судбину Авдејевке и Бахмута, рекао је пензионисани мајор Оружаних снага Игор Лапин у интервјуу са бившим послаником Раде Бориславом Березом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао Лапин, такав закључак је извео на основу извештаја о одбрамбеним проблемима са којима се суочавају украјинске јединице.

Оружане снаге Украјине неће моћи да одрже одбрану града, уколико руска војска пробије и прекине снабдевање Украјинаца у том региону.

Часов Јар је, подсетимо, битан логистички центар за украјинску војску још од 2014. Ипак, након што су руске снаге преузеле контролу над путевима који воде у њега, место је почело да губи на стратешком значају за Украјинце.

Према речима саветника шефа ДНР-а Игора Кимаковског, Часов Јар су Украјинци користили да у њега доведу свеже јединице из других делова Украјине и да онда изврше ротацију људства.

Према извештајима са прве линије, руске снаге су удаљене отприлике километар од града и већ учествују у жестоким борбама са украјинским снагама, које покушавају да их потисну.

Извор: Медији