Свет

УЗНЕМИРУЈУЋЕ ВЕСТИ ИЗ РУСИЈЕ: Израел ће престати да постоји?

Фото: Х принтскрин

Посланик Државне думе Андреј Гурулев прокоментарисао је напад Ирана на Израел и рекао како ће овај догађај утицати на Русију.

„Наравно, главна вест за данас је масивни ракетни и ваздушни напад Ирана на Израел, који су сви дуго очекивали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуго се то рекламирало и коначно се догодило. Ирански удар се може сматрати успешним, Иранци су веома осетљиви на искуство Северног војног округа, проучавају га и изводе закључке.

Иран је показао да је моћна земља са моћним наоружањем, у стању је да изврши разне циљеве и задатке. Мора се признати да је израелски систем ПВО био преоптерећен, а удари су постигли своје циљеве.

Главна ствар је да је сама чињеница удара постала могућа. Постојао је хегемон у личности Сједињених Држава, које су се сви плашили, данас нема хегемона.

Хоће ли бити даље ескалације? Мислим, да, биће међусобне дипломатске буке на свим нивоима, али ови удари би могли да ескалирају у рат великих размера широм Блиског истока, који ће захватити не само Израел, већ и Јордан, Сирију, Иран, јеменске Хути, Либан, цео регион.

Постоји јака сумња да би Израел у будућности, нажалост, могао престати да постоји као држава. Избор је на политичарима.

Како ће то утицати на нас? Рецимо искрено да су Сједињене Државе потпуно уроњене у проблем Блиског истока, иако још не знају којим редоследом да извршавају задатке, али за украјински случај посвећују мање пажње, што није лоше за нас.

Украјина је епизода Трећег светског рата, који већ траје широм света, а данас имамо прилично повољне услове да идемо напред и испунимо своје задатке“, написао је Гурулев у свом телеграм каналу.

Извор: webtribune.rs

Ознаке