Православље Издвајамо

Казна за хуљење на Бога била је тешка болест, али стрпљење доноси избављење

ЧУДО ИЗЛЕЧЕЊА

„Стрпљен – спасен“ је народна изрека која се много пута потврдила у животу. Ова стара прича говори нам како је хуљење на Бога једном човеку донело и казну и спас, јер се на њега Свевишњи смиловао и показао му пут исцељења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки сиромах у земаљском богатству, а у побожности богат, једном се ходећи путем спотакну својом непажњом и удари ногом о камен те га јако заболе.

Наљути се као човек и рече камену: “сам те ђаво овде донео на пут, а не човек”. Одмах како то рече, унакази га Бог чудесним начином, како је обичај Божји казнити доброделатељне овог света да им се не оштети душа.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Учини се њему сиромаху да му неко изли бакрач вреле воде на главу и толико га обузе бол да остаде слеп и не могаде се дићи. Неки, који се десише ту подигоше га и одведоше га дома, где лежаше много времена болестан, од појаса доле све у ранама и излажаше из њега смрад да му се нико не могаше приближити сем домаћих.

Лежаше тако много времена и не рече никакве зле речи на Бога, но му благодари и слави га говорећи: “кога Господ љуби тога и кара”.

Имајући стрпљење, овај човек много поче да пости, држи бденије и мољаше се за оне који га надгледају. Видећи благи Бог чудо тог његовог трпљења, хтеде да га исцели.

Уочи Васкрса сви домаћи бише у цркви, а он сам оста дома. Чује звона објављујући радосно Васкресење, човек приклони сироту главу и поклони се Богу. Молећи се, виде једну благолепну жену пред собом, која му говори: „за добродетељи и много трпљење твоје, смилова се на тебе Господ и услиши молитве твоје. Реци сродницима твојим да те однесу у цркву Владичице и да те метну пред иконом њеном и ту се моли и видећеш Божју помоћ”.

Тако и учини и савршено оздрави благодарећи Бога и Божју мајку.

Тако би требало сваки болесник и невољник да се наоружа стрпљењем па ће му Бог послати избављење. Стрпљен – спасен.

Из књиге “Утешитељ болних и невољних у чудесима Пресвете Богородице”