Свет

МОСКВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: НАТО је у директном сукобу са Русијом

Портпарол Кремља назвао контрадикторним позиве генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга да се украјинским Оружаним снагама дозволи напад на руску територију западним оружјем

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је НАТО већ у директном сукобу са Русијом и да својом војном реториком Алијанса повећава ескалацију сукоба у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у интервјуу за лист „Известија“ назвао контрадикторним позиве генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да се украјинским Оружаним снагама дозволи напад на руску територију западним оружјем и да се спречи учешће НАТО-а у сукобу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

На питање да ли се захваљујући таквој реторици НАТО приближава директној конфронтацији са Москвом, Песков је одговорио да се „НАТО не приближава, него да је већ у томе“.

„НАТО је увучен у тај сукоб, директно је увучен. Али, наша војска такође зна шта да ради, наставља Специјалну војну операцију како би елиминисала све претње“, одговорио је Песков.

Столтенберг се, како је додао, игра војном реториком.

„НАТО тиме повећава степен ескалације, игра се војном реториком и упада у војну екстазу. Ово је реалност којом треба да наставимо да се бавимо“, оценио је.

Истовремено, портпарол Кремља је истакао да Столтенбергове речи не могу бити одраз његовог личног става, пошто је он генерални секретар НАТО-а.

Претходно је Столтенберг рекао да Кијеву треба дозволити да изводи нападе на руску територију западним оружјем, јер је, по његовом мишљењу, „то самоодбрана, што је посебно важно у контексту офанзиве руске војске код Харкова“.

Извор: Медији