Свет

САД И РУСИЈА НА ИВИЦИ РАТА? Амерички генерал преузима управљање украјинских трупа!

Пентагон је од војних власти Кијева захтевао да пређу на америчко време. То се пре свега односи на Генералштаб украјинске војске како би од америчке војске обавештајне и оперативне информације у реалном времену и наређења.

Наиме, Американци су установили да садашње стање не одговара тренутној ситуацији и да информације касне, а самим ти и време рекације украјинских трупа на терену због чега је и Пентагон тражио да војска пређе на америчко рачунање времена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада је тренутна врменска разлика између Вашингтона и Кијева 8 сати.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иначе, Пентагон је тражио од војних власти у Кијеву да формирају дежурну војну јединицу која би била одговорна за пријем обавештајних и оперативних порука-наређења од Пентагона из Сједињених Држава у реалном -америчком времену у њиховој временској зони.

Осим тога америчка војска имала је још један задатак а то је рационализација Генералштаба.

Наиме утвређено је анализом америчке војске да персонал у Генералштабу мора бити смањен за 60 посто. Заправо ради се о официрима чиновницима који су вишак за нормално функционисање генералштаба.

Сви отпуштени биће сместа послати на фронт како би преузели командне дужности у борбеним јединицама на оперативном и тактичком нивоу.

Све ово треба да се заврши пре летње украјинске офанзиве коју ће према упућенима преузети лично командант Америчких снага у Европи генерал Кристофер Каволи, високи амерички официр кога дуже време сврбе прсти и који је спреман да искористи јединситвену прилику и шансу у својој каријери да зарати са Русима и покуша да их победи на стратешком и тактичком нивоу.

Наиме, то ће значити да ће генерал Каволи управљати са својим тимом на оперативном и тактичком нивоу свим јединицама украјинске војске од Харкова до Николајева.

Ако се овакав план заиста догодити од рата Русије и САД нас дели само један корак.

Ко је генерал Каволи

Генерал са четири звездице Кристофер Џерард Каволи од 1. јула 2022, године преузео је команду на свим америчким и НАТО снагама у Европи.

Именовање Каволија долази у тренутку када САД формира нови корпус у Пољској и кад планира да на старом континенту распореде 100.000 војника на простору источне Европе на самој граници са Русијом и Белорусијом.

Каволи има дугу војничку каријеру, а осим у Европи у којој је боравио од јануара 2018. до септембра 2020., службовао је и у Афричкој команди од октобра 2020. до јуна 2022.

У војсци САД налази се од 1987 године, и борбено је служио у Авганистану као командант бригаде у саставу 1. оклопне дивизије, 7. заједниле команде за мултинационалну обуку и 25. пешадијске дивизије.

Генерал Каволи рођен је у Вицбургу тадашња Западна Немачка, где је његов отац био размештен. Каволи је италијанско-америчког порекла. Одрастао је у Риму, Верони и Вићенци.
Занимљиво је да Каволи није био класични прототип официра америчке војне школе.

Наиме, дипломирао је биологију на Универзитету Приност. Већ тад одлучио је да буде припадник резервних снага и завршио је курс за резервног официра, одакле је отишао право у пешадију. .

Прво место службовања била је Вићенца. Као млади потпоручник био је командант треће чете 325. ваздушно-десантног батаљона. На челу је био од 1988-1991. После унапређења у чин капетана послат је у школу за обуку Ренџера где је остао од 1992-1994.

Ушао је и у програм официра за иностранство, а 1995, на универзитету Јејл уписао руске и источноверопске студије, које је магистрирао 1997. Две године касније 1999. постао је начелник за операције 10. брдске дивизије војске САД.

Службовао је у мисији СФОР-а у БиХ између 2000 и 2001. Касније је у чину потпуковника пребачен на место директора за Русију у Управи за стратешке планове и политику Заједничког штаба од 2001, као и заменик извршног помоћника председника Заједничког штаба од 2003, а 2004 постаје виши сарадник на Универзитету за националну одбрану.

Каволи је држао предавања и стипендистима на Универзитету националне одбране, Центру за европксе безбедносне студије Џорџ К. Маршал у гармиш Патеркирхену. У мају 2022. именован је за команданта сви америчких и НАТО снага у Европи.

Каволи течно говори руски, италијански и француски језик.

Извор: ТВ Фронт