Свет

СТРАХОВИТ УДАР РУСА: Одјекнула снажна експлозија, уништено је

Фото: Јутјуб

Кроз територију на којој се налази 430. арсенал, пролази железничка пруга која се често користи за допремање наоружања и муниције

После напада на арсенал наоружања једне од јединица украјинске војске у граду Сарни у Ровењској области, уследила је снажна ескплозија, саопштио је координатор организације која делује у интересу руских власти на територији под контролом Украјине Сергеј Лебедев, позивајући се на извештаје својих сабораца, преносе РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Локално становништво је током ноћи пријавило две озбиљне експлозије. Обе експлозије су се десиле на западној страни града, где се налази 430. арсенал војне јединице А-0153. Током друге експлозије чула се јака детонација и дошло је до великог пламена“, рекао је Лебедев.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Град Сарни је, како је објаснио Лебедев, важно логистичко чвориште. Локални огранак поменуте организације је више пута извештавао о присуству странаца у граду. Такође, кроз територију на којој се налази 430. арсенал, пролази железничка пруга која се често користи за допремање наоружања и муниције.

Као одговор на непријатељске нападе на цивилне циљеве, руска војска редовно изводи ваздушне нападе на локације на којима је сконцентрисана жива сила и опрема Оружаних снага Украјине, као и на објекте у којима су смештени страни плаћеници.

Извор: Медији