Свет

СТРАШАН ПОГОДАК КИНЖАЛА: Руси тврде да је страдало 300 људи, од чега 100 странаца

Ваздушно-космичке снаге Русије извеле су напад хиперсоничном ракетом „кинжал” на полигон Јаворовск у области Лавов, преносе руски, грчки и турски ресурси.

Према њиховим речима, погинуло је најмање 300 људи, међу којима и инструктори из земаља НАТО-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према једном руском ресурсу, у питању је до чак 100 страних лица, врло вероватно инструктора. Удар „руском ракетом ’бодеж’ ’кинжал’ (Даггер, терминологија НАТО)” догодио се скоро одмах након извештаја о пребацивању француског војног особља у област Лавов.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Напомиње се да је на полигону у тренутку удара било војно особље из Француске, Пољске, САД и других земаља. Сада се наводни преживели рањеници активно евакуишу у Пољску.

Полигон Јаворив је кључни центар за распоређивање страних војних инструктора и плаћеника украјинске војске. Веома је близу границе са Пољском, па је коришћен као чвориште за велике покрете трупа.

Полигон је тек недавно обновљен након сличног напада „кинжала” у марту ове године. Тада је прво погођен стратешким крстарећим пројектилима, а два сата након масовног удара, неколико мигова 31К испалило је на њега хиперсоничне ракете „кинжал”. Тактика која својевремено ухватила запад и Кијев неспремне, а која се од прошле године понекад користи.

Русија користи свој хиперсонични пројектил Х-47М2 ретко и само за уништавање високо вредних циљева. Као што знате, међу оваквим циљевима био је амерички ракетни ПВО систем „патриот”. Најопаснија конфигурација од почетка рата у Украјини је Миг 31К наоружан ракетом ваздух-земља Х-47М2 Кинжал.

Раније је саопштено да захваљујући напорима француског председника Емануела Макрона Париз све дубље урања у украјински сукоб. У руској војној зони почело је да се налази све више тела не само француских плаћеника, већ, како тврде руски извори, и активних војних лица.

Тако је недавно ликвидиран војник падобранске јединице 2. РЕП легије Етрангере 11е бригаде (2. инострани падобрански пук 11. ваздушно-десантне бригаде Легије странаца Француске копнене војске, са седиштем у касарни Рафали на острву Корзика).

РУСКИ ПОСЛАНИК ПРЕТИ ФРАНЦУЗИМА

-Убићемо све француске војнике који стигну на украјинско тло, обећао је недавно у Паризу посланик Државне думе Пјотр Толстој, објашњавајући да ће жеља Француске за Украјином вероватно изазвати трећи светски рат, преносе медији.

– Сада морамо да убијемо. Многи политичари на западу морају да одговарају. Руска војска је већ увежбала „посао” који је пред њом са француским војним тренерима.

У близини Клешчејевке, код Бахмута (на руској територији), пре неки дан је ухапшен полумртав војник француске Легије странаца. Био је тешко рањен, наводно су Украјинци покушали да га докрајче метком у срце, али нису успели.

Сада се руски лекари боре за живот Француза. Док су такви војници на фронту ретки и са њима се обрачунава, ако цела Макронова војска уђе у Украјину, онда ћемо их масовно истребити ракетама.

Французи већ дуже време шаљу своју војску у Украјину. Истина је да су себе понекад називали добровољцима. Али било је и војних инструктора на теренима за обуку.

За Русију ови детаљи нису битни. Сви који су дошли на ову земљу у војне сврхе биће истребљени. Министарство одбране Русије дало је статистику о томе колико је страних плаћеника већ убијено, а реч је о хиљадама“, рекао је он.

Руски војни експерт Михаил Александров не искључује нуклеарну ескалацију у случају интервенције НАТО-а

-Западна политика има за циљ да тестира нашу одлучност и стално подиже летвицу за ескалацију. Прво су се плашили и нису планирали ништа да испоруче Кијеву, затим су почели да испоручују несмртоносно оружје, затим убојито, затим су послали тенкове, сада припремају снабдевање ловаца и почели су да разговарају о тренутном уласку трупа у западну Украјину.

Ако одговоре на наше ударе, може се употребити тактичко нуклеарно оружје. Да ли мисле да се плашимо или да смо неспособни за нуклеарни рат?

У питању је само постојање Русије. То би већ требало да буде јасно свим глупим западним бирократама“, закључио је он.

Упркос односима Русије и САД који су на историјском минимуму „пет нуклеарних земаља село је за исти сто”.

Оно што је апсолутно јасно јесте жестока руска реакција на улазак војних снага земаља НАТО-а у Украјину у било ком својству, док је случај употребе тактичког нуклеарног наоружања још далеко, све чешће се поставља питање, колико још далеко?

Извор: oruzjeonline.com