Србија

ВЕЛИКА ТУГА: Преминула наша позната глумица

Редитељка и глумица Марица Вулетић Наумовић преминула је изненада након кратке и тешке болести, објавила је њена пријатељица Маја Волк.

„Умрла је још једна ведра водолија, глумица и редитељка Марица Вулетић Наумовић, са којом сам се толико пута друзила у Бањој Луци, где смо предавале на Академији уметности. Претужна сам“, написала је Маја на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марица Вулетић Наумовић рођена је 29. јануара 1962. године у Земуну. Остварила је више од 50 улога, и одиграла 1.000 представа. На филму, телевизији и радију остварила је више од 20 улога, и синхронизовала више од 1,200 цртаних филмова. Пре годину дана навршило се се 40 година од првог професионалног глумачког изазова Марице Вулетић Наумовић, а сада је 30 година од њеног првог редитељског подухвата.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У позоришту је играла у комадима Калдерона, Шекспира, Гоција, Шоа, Шницлера, Нушића, Поповића…Односно филмовима „Како сам систематски уништен од идиота”, „Шест дана јуна”, „Догодило се на данашњи дан”, „Полтрон”, „И то ће проћи”, „Ларго Винч”, „Психосеанса”„Знамените жене српске прошлости”, „Ожалошћена породица”. Иза себе има 10 режија у више позоришта у Београду, Новом Саду и Бањалуци, као и 10 радио-режија. Посебно јој је драга сарадња са Удружењем „Живимо заједно”, у раду на представи „Дубравко и Сања”, која је повезала професионалне глумце и глумце са инвалидитетом.

Иза Марице Вулетић Наумовић је вишедеценијски посвећени уметнички рукопис, чија је основа свестрано образовање: две године студија етнологије на Филозофском факултету; Факултет драмских уметности на ком је дипломирала глуму, а затим и позоришну и радио режију. Специјализацију из сценског покрета као стипендиста Француске владе похађала је у школи „Жак Лекок“ у Паризу, као и различите театарске радионице у иностранству.

„За мене је глумац неко коме на челу пише „душа“, а редитељ неко коме на челу пише извор, говорила је Марица Вулетић Наумовић за Политику.

Извор: Блиц