Србија

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА ОВЕ СЕДМИЦЕ: Стиже захлађење и снег

ПРЕМА прогнози РХМЗ-а, у суботу се у Србији очекује захлађење уз јак северозападни ветар, па ће киша на високим планинама прећи у снег.

Време данас

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Србији ујутру понегде по котлинама и долинама река краткотрајна магла, на југу и југоистоку током већег дела дана сунчани интервали, а у осталим крајевима постепено наоблачење.

Киша и локални пљускови се очекују најпре у западној Србији и Војводини, док ће се током ноћи падавинска зона проширити на целу земљу.

Најнижа температура од 3 до 12, а највиша од 17 до 22 степена, саопштио је РХМЗ.

Ветар слаб до умерен, јужних смерова, у планинским пределима западне и југозападне Србије, као и у области пљускова понегде јак или краткотрајно олујни.

У Београду постепено наоблачење, али ће се током већег дела дана задржати суво. Услова за локално слабу краткотрајну кишу биће средином дана, а интензивирање падавина очекује се у току ноћи.

Ветар слаб до умерен, јужних смерова, у области пљускова краткотрајно јак. Најнижа температура од 8 до 12, а највиша око 21 степен.

Време наредних дана

У Србији у среду хладније. Киша и локални пљускови се очекују јужно од Саве и Дунава, а падавине ће локално бити обилније на југу Србије.

Средином дана на северу Војводине, а увече и у току ноћи у свим крајевима постепено разведравање.

У четвртак ујутро местимично магла. У току дана претежно сунчано. Увече и ноћу ново наоблачење уз појачање јужног и југоисточног ветра.

У петак умерено облачно, мало толлије и ветровито, нарочито на планинама и у кошавском подручју, где ће дувати јак јужни и југоисточи ветар, понегде и са ударима олујне јачине. У току дана тек понегде се очекује краткотрајна киша, а интензивирање падавина уследиће увече и током ноћи.

У суботу, 11. новембра, захлађење уз јак северозападни ветар, па ће киша на високим планинама прећи у снег. Увече краткотрајан престанак падавина и разведравање.

У недељу и почетком наредне седмице, од 12. до 14. новембра, ново јако наоблачење и захлађење с кишом, на планинама са снегом.

Извор: Танјуг