Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ШОКИРАО КИЈЕВ: Путин је повукао страшан потез

Председник Русије Владимир Путин својим предлогом о решавању сукоба у Украјини даје Западу још једну шансу да закључи мир под обострано повољним условима, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер.

„Остаје да се надамо да овог пута никакав Борис Џонсон неће допутовати у Кијев да би рекао Владимиру Зеленском да изађе из преговора и одбаци мир“, рекао је Ритер мислећи на преговоре вођене у Истанбулу који су пропали због бившег британског премијера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Ритеровим речима, Путинов предлог је пун погодак јер је потпуно изменио агенду и конференције о Украјини која се овог викенда одржава у Швајцарској и јубиларног самита НАТО у Вашингтону.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Лопта је сада у дворишту Запада ….Видећемо како ће одреаговати. Мировна конференција у Швајцарској која је првобитно била осуђена на пропаст сада …. Разматраће се руска мировна иницијатива уместо нереалистичних очекивања Зеленског да ће Русија напустити нове територије“, навео је Ритер.

А самит НАТО, како је додао, неће се бавити проширивањем, него како се односити према руској иницијативи.

„То ће ставити Запад пред дилему, управо тамо где Русија и жели да се Запад нађе“, рекао је он и додао да ако би план био прихваћен то би би крај Зеленског.

Ако иницијатива буде одбачена, будући захтеви ће бити сасвим другачији, закључио је Ритер.

Извор: Медији