Свет

УКРАЈИНЦИ ТВРДЕ: Уништили смо целу руску тенковску чету, објављен и снимак (ВИДЕО)

Фото: Телеграм принтскрин

Украјинска 68. бригада објавила је видео-снимак на коме се наводно види како њихове снаге уништавају целу руску тенковску чету током борби у правцу Покровск, на истоку земље.

Украјинска 68. бригада објавила је видео-снимак на коме се наводно види како њихове снаге убијају целу руску тенковску чету током борби у правцу Покровск, на истоку земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према објави на Фејсбуку, уништено је осам тенкова и осам борбених возила пешадије (ИФВ). У коментару за украјинску агенцију Укринформ, Назар Волошин, портпарол групације снага „Хортиција“, потврдио је тврдње 68. бригаде.
„На осовини Покровск, наше одбрамбене снаге су уништиле осам руских тенкова и ставиле ван функције још два. То је укупно 10. Ово чини тенковску чету“, рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Осим тога, на овом делу фронта наши браниоци су у наведеном периоду уништили још осам борбених оклопних возила, два артиљеријска система и још четири возила (још једно оштећено)“, додао је Волошин, не прецизирајући када је дошло до сукоба, али је рекао да су 242 руска војника погинула или рањена током борби у правцу Покровска.

Кијев индепентенд који је пренедо ове објаве истиче да није могао независно да провери ове тврдње.

На другом месту, украјинска противваздушна одбрана оборила је свих 17 јуришних беспилотних летелица типа “Шахед” и седам од 14 ракета које је Русија лансирала преко ноћи 14. јуна, рекао је командант ваздухопловних снага Никола Олешчук.

Русија је наводно лансирала беспилотне летелице из Јејска у руском Краснодарском крају и окупирала Крим, док је 10 крстарећих ракета Кх-101/Кх-555 испаљено из авиона бомбардера Ту-95 изнад руске Саратовске области.

Московске трупе су такође лансирале три балистичке ракете Искандер-М са окупираног Крима и руског Краснодарског краја, као и једну балистичку ракету Кинжал Кх-47М2 из Тамбовске области.

Извор: Кијев инденпендент

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ