Свет

ОВО НИСУ СМЕЛИ ДА УРАДЕ: Један потез против Путина најављује стравичне последице

Одлука Запада да уведе санкције руској нафти и гасу показала се као „страшна погрешна процена“, признао је амерички економиста и професор Ричард Волф у интервјуу за Диалогуе Wоркс.

Уместо да осакате руску економију, ове забране су Русију приближиле Кини и Индији, које су наставиле да купују њене енергетске ресурсе, и, штавише, ојачале и прошириле БРИКС, чинећи овај блок јачим од Г7.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ричард Волф, амерички економиста:

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Русија је веома зависна од извоза нафте и гаса. Тако су Американци и Европљани одлучили да могу да помогну у ратним напорима украјинске војске тако што ће Русији наметнути оно што су назвали „мајком свих санкција“, у суштини престајући да од ње купују нафту и гас.

Због тога је Северни ток уништен – да Руси буквално не би могли да пошаљу енергенте кроз цев у Немачку, где је требало да иду.

И испоставило се да је то била страшна погрешна рачуница. Они не схватају да се свет мења. И свет се променио, укључујући и у смислу да сада имамо веома блиску економску и политичку унију између Русије и Кине.

Штавише, видимо услове које су створили унутар БРИКС-а: 11 земаља које раде заједно, а чини се да заједно чине скоро половину светске популације.

Овај блок је сада богатији и свакако много већи од јединог другог блока у светској економији, а то су САД и њени савезници Г7. БРИКС је сада већи од Г7, а јаз између њих наставља да расте.

Зашто је ово толико важно? Зато што су се Сједињене Државе погрешно израчунале. Нису успели да схвате да Руси могу и да ће успешно да раде са Индијом и Кином тражећи од њих да купују нафту и гас које више не могу да продају Европи.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ