Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОФИЦИР: САД прешле црвене линије! Чека се притисак на дугме

Употреба америчких ракета од стране Украјине против Русије може довести до светског рата, изјавио је пензионисани обавештајни официр морнаричке пешадије САД и војни аналитичар Скот Ритер у емисији на YоуТубе каналу Редацтед.

– Сада нема никакве линије. Потребан је само један притисак на дугме. Ми смо на удаљености једног испаљивања ракете АТАЦМС од великог нуклеарног сукоба са Русијом. То значи да ако Украјинци, који сада имају ракете АТАЦМС, нападну погрешну мету унутар Русије, то може довести до свеопштег нуклеарног рата. У томе је ствар – упозорио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, свет ће и даље бити у опасности све док украјинске снаге буду имале на располагању западне ракете дугог домета.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Док им не одузмемо АТАЦМС, док им не одузмемо СЦАЛП и Сторм Схадоw, остављамо Украјини могућност да створи услове за нуклеарни сукоб – истакао је Ритер.

Председник Русије Владимир Путин је на састанку са представницима медија у Санкт Петербургу изјавио да Москва може асиметрично одговорити на испоруке дугометног оружја Украјини. Он је додао да ће Русија размотрити могућност испоруке свог оружја у оне регионе где могу бити нападнути осетљиви објекти држава које испоручују ракете Кијеву.

Недавно је неколико западних земаља дозволило Кијеву да на различите начине користи своје оружје против Русије. Конкретно, САД су одобриле употребу украјинског оружја за нападе на руске циљеве у близини Харковске области, али је Вашингтон оставио на снази забрану за прекограничне нападе оперативно-тактичким ракетама АТАЦМС и другим средствима дугог домета.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ