Свет

БРУТАЛАН РУСКИ ОДГОВОР НА САНКЦИЈЕ САД: Све су очекивали, само не ово

Московска берза од 13. јуна престаје да тргује америчким доларима и еврима због америчких санкција, наводи се у саопштењу берзе. Русија је овако одговорила на одлуку Министарства финансија САД које су увеле осми пакет антируских санкција, уврстивши на санкциони списак више од 30 особа и 200 организација из Русије, али и Кине.

Санкције се односе и на руску финансијску инфраструктуру, укључујући Московску берзу, Национални клириншки центар, осигуравајуће друштво СОГАЗ и др.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући нове антируске санкције Вашингтона, јасно је Вашингтону ставила до знања да Русија неће оставити без одговора агресивне поступке САД.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подсетимо, Министарство финансија САД објавило је да је проширило санкције против Москве, уврстивши на списак санкционисаних више од 30 особа и 200 организација из Русије, али и Кине.

На листи осмог пакета санкција нашли су се и лидер Гагаузије Евгенија Гуцул, Руски научни центар роботехнике и кибернетике, седам бродова за превоз течног гаса, „Уралвагонзавод“, структуре Росатома, „Газпром инвест“, као и компаније повезане са ИТ сектором и ваздухопловством, Покрет деце и младих „Први“, и други.

Санкције се односе и на руску финансијску инфраструктуру, укључујући Московску берзу, Национални клириншки центар, осигуравајуће друштво СОГАЗ и др.

Санкције САД обухватиле су и низ грађана Кине, Белорусије и Јужноафричке републике.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да су Стејт департмент и Министарство финансија заједно увели санкције против 300 физичких и правних лица због наводне помоћи Русији у оквиру специјалне војне операције у Украјини.

Према његовим речима, америчке санкције обухватиле су оне који пружају помоћ енергетском, металуршком и рударском сектору Русије.

Такође, америчке санкције укључују и кинеске компаније, које, наводно, испоручују Русији широк спектар производа двоструке намене.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ