Русија

ДРАМА У РУСИЈИ НАКОН УКРАЈИНСКИХ УДАРА: Руси траже хитну реакцију Путина

Генерално, руски ратни блогер позива руског председника Владимира Путина и војску да ПВО систем трансформишу од гломазних „коцкица“ видљивих километрима, до најкомпактнијих “трансформатора“ способних да се камуфлирају

Руски ратни војни блогери позивају председника Владимира Путина да измени противваздушну одбрану земље након што су украјинске снаге оштетиле чувене руске ПВО системе С-300 и С-400 у Болгороду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објаву Бориса Рожина, руског ратног блогера с Крима, поделио је на друштвеној мрежи Икс корисник Дмитри, који ради за Wар Транслатед, независни пројекат у коме се преводе материјали о рату.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Руски блогери изузетно озбиљно схватају претњу руским системима противваздушне одбране, укључујући претњу балистичким ракетама АТАЦМС – написао је он и додао:

– Кажу да је потребан нови приступ креирању система ПВО, потпуно другачији од онога што се практиковало последњих 25 година у руском војно-индустријском комплексу. Позивају на хитно преиспитивање стратегије. Али, мислим да је мало касно, момци.

Хитна ревизија

Рожин је, наиме, на свом каналу на Телеграму написао да је ревизија “архитектуре“ руских система ПВО „хитно потребна“.

– Потребно је да се контролне кабине, лансери и друге машине комплекса раздвоје неколико стотина метара једна од друге – навео је Рожин, напомињући да су Украјинци све лоцирали.

Генерално, руски ратни блогер позива руског председника Владимира Путина и војску да ПВО систем трансформишу од гломазних „коцкица“ видљивих километрима, до најкомпактнијих “трансформатора“ способних да се камуфлирају.

Војни блогер је наставио:

– Чак и за време рата у Вијетнаму, наше посаде ПВО система С-75 штитиле су контролне кабине БЛУ-3 ананас касетне фрагментационе бомбе сноповима бамбуса, који су штитили од крхотина и у исто време камуфлирали станице. Топло препоручујем да прочитате мемоаре генерала Александра Јаковљева, војног саветника једног од пукова С-75 северновијетнамске војске. Данас треба да предузмемо најхитније мере да савладамо претњу с којом се суочавамо – закључује он.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ