Регион

СКАНДАЛ! САРА ВИДАК ОСУЂЕНА НА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЗАТВОРА: Јавност у Србији згрожена бруталношћу милогорског суда!

Фото: Фејсбук принтскрин

Београђанка Сара Видак проглашена је кривом за напад на суткињу которског Суда за прекршаје Јелену Станишић. Суд јој је због напада на службено лице у вршењу службене дужности осудио на казну затвора од четири месеца

Видак је одлуком суда укинут притвор до правоснажности пресуде, преносе подгоричке медији. Сару Видак је Основно државно тужилаштво теретило за физички напад на суткињу Станишић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сарина мајка, Оливера Видак је, у Основном суду у Котору, у сведочењу истакла да им се суткиња обраћала непријатним тоном и понављала како она није надлежна за њихов случај.

Оливера Видак је навела да је суткиња њену ћерку ухватила за руку, као и да је њу одгурнула.

– Када је Сара упитала одакле Вам право да ме дирате тек тада је Станишић повикала да је нападута – изјавила је старија Видак.

Она је пред судијом Момирком Тешић рекла да је Станишић саму себе штипала, што је, тврди видео њен малолетни син који је седио у ходнику.

Пред судом је говорио и момак Саре Видак, Стеван Прпа, који је такође тврдио да је суткиња Станишић ухватила Сару за руку, као и да је полицајац гурао њену мајку Оливеру Видак.

И он је у свом исказу истакао да је Сарин брат у једном моменту повикао да суткиња Станишић сама себе гребе и штипа.

Прочитан је и извештај вјештака медицинске струке у којем се наводи да су код Станишић констатоване огреботине и црвенило у пределу десног ручног зглоба што је могло настати од стезања и гребања ноктима, а констатована је и психичка реакција на стрес.

Адвокат оптужене Видак Срђан Љешковић рекао је да није наложено узимање ткива испод ноктију његове клијенткиње како би се видело да ли одговара налазу, а повреде Станишић нису ни фотографисане.

 

Фото: Фејсбук принтскрин

Извор: N1