Србија

УЖАС! Смрт пацијента узнемирила лекаре у ковид болници у Батајници; „Први пут смо ово доживели“

Лекари у ковид болници у Батајници описали једну од потреснији смрти коју су доживели у овој установи.

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић каже да иако је у тој здравственој установи највише старијих пацијената, прошле недеље их је веома узнемирио случај мушкарца 1976. годиште који је преминуо непосредно након пријема.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Први пут сам од када ради ковид болница у Батајници, за ових 15 месеци, наложила да се уради судска обдукција“, рекла је Аџић Вукичевићева.

Она је навела да је мушкарац 1976. годиште није успео да победи ковид.

„То је случај који је нас у ковид болници Батајница веома узнемирио током прошле недеље“, нагласила је Аџић Вукичевићева.

„Ради се о једном младом човеку – 1976. годиште који је прве симптоме добио у недељу. Симптоми су били као и код свих других болесника“, повишена температура и болови у мишићима. Он је регистрован у ковид амбуланти у Земуну као лакши случај – каже докторка.

Истиче да је до рапидног погоршања његовог здравственог стања дошло три дана после тога.

„У среду на четвртак када се јавио у пријемно-тријажни центар био је толико нарушеног општег стања да је дошао практично из кревета у шортсу и мајици. Одмах је примљен у нашу болницу, то је било у раним јутарњим сатима, дечко је имао потпуно нормалан снимак плућа и потпуно уредан ЕКГ запис и уредну лабораторију осим нешто повишеног нивоа хемоглобина и оно што је за бригу било то је да нисмо могли да нађемо ниједан палпабилан пулс“, објаснила је Аџић Вукичевићева.

Неколико минута након тога, истиче, руке су му поцрнеле и пребачен је у јединицу интензивног лечења.

„Одмах је започета реанимација која је трајала 52 минута и он је преминуо“, навела је докторка.

„Ја сам замолила колеге из радиолошке службе да се, преминулом пацијенту, уради скенер који је показао дифузне тромбове, значи свуда исхемијске промене – од главе, плућа, стомака, горих и доњих екстремитета. Први пут сам од када ради ковид болница у Батајници, за ових 15 месеци, наложила да се уради судска обдукција“, нагласила је Аџић Вукичевићева.

Казала је да је тренутно у ковид болници у Батајници 598 пацијената.

То је углавном геријатријска популација, преко 70 одсто су старији људи од 70 година и више од 70 одсто њих и даље нису вакцинисани – каже докторка.

Наводи да су то углавном дементни, стари и непокретни људи са велики бројем придружених болести које отежавају њихово лечење.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТС