Србија

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИЛА НАЦИЈИ: Следећа година је кључна, ево шта нас чека!

Фото: Јутјуб

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић обилази данас са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем и в.д. директором Коридора Србије Александром Антићем радове на Моравском коридору, чија је градња почела пре тачно годину дана.

Први дигитални аутопут у Србији, који се састоји из три деонице Појате-Крушевац, Крушевац-Адрани,Адрани-Прељина пролазиће кроз срце Србије у дужини од 112 километара, долинама Западне, Јужне и Велике Мораве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као што сте чули од председника Вучића, већ данас је сигурно да ће Србија имати најбољи економски резултат у Европи у 2020. години. Али ми морамо да радимо сваки дан, да тај резултат буде још бољи и пад још мањи. 2021. година је кључна за овај пројекат, и морамо да видимо озбиљне помаке да би прве деонице биле готове до 2022. године. Следеће године морамо да кренемо у неке озбиљне пројекте, као што су Фрушкогорски коридор, деоница Нови Београд-Сурчин, железничка деоница Нови Сад-Келебија, морамо да кренемо са изградњом КЦ Војводине, Тиршове 2, чак 17 постројења за пречишћавање отпадних вода – рекла је премијерка.

– У буџету за 2021. имамо опредељено 330 милијарди динара, што је 5,5 одсто БДП -а за капиталне инфраструктрне пројекте – навела је она.

Да би то постигли морамо да радимо сваки дан и суботом и недељом ,поручила је Брнабић.

Тренутно се на више локација одвијају радови,а званичници данас обилазе радове на подручју Ћићевца, на мосту преко Јованичке реке и железничке пруге Београд-Ниш. Планирано је да мост буде дуг 496 метара.На територији Крушевца,тренутно се гради и камп на 23,5 хектара са смештајним капацитетом за 1.400 радника.

Аутопут који ће повезивати Расински,Рашки и Моравички округ,где живи око пола милиона људи и послује око 20.000 компанија гради америчко-турски конзорцијум “Бехтел-Енка”.Ангажовано је и 25 подизвођачких локалних компанија, уз чију ће подршку амбициозни пројекат бити довршен до краја 2023.године.Осим што ће повезати Чачак, Краљево,Врњачку Бању,Трстеник,Крушевац и Ћићевац, Крушевац ,гради се и непосредан линк са са коридорима 10 и 11.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс