Србија

ЗАРАТИЛИ ВУЧИЋ И ПОНОШ – ко је упропастио војску Србије?

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић „још једном манипулацијом понизио Војску“ наредбом о подизању борбене готовости, поводом упада косовске специјалне јединице РОСУ код језера Газиводе.

„Борбена готовост Војске се не подиже тако што Вучић подигне обрву, Марко Ђурић се уозбиљи, а Вулин обује обе чизме. Нити је било разлога за померање Војске, нити се то десило“, рекао је Понош листу „Данас“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, истакао је да је Вучић, осим што је још једном манипулацијом понизио Војску, узнемирио и грађане Србије и остварио се као уредник ријалтија на Пинку и РТС-у.

„Вучић и Хашим Тачи су у бизнису закувавања ствари око Косова до ивице сукоба, како би договор, који су иначе са својим менторима већ утаначили, могли да представе у јавности као спасоносни мировни споразум. Људи енормних амбиција, скромних способности и нечасних намера су ризични и када се играју мира, а камоли рата“, навео је Понош.

ВУЧИЋ: Понош је шпијун који је упропастио војску
Када је реч о изјави бившег начелника Генералштаба генерала Здравка Поноша да је председник Србије подизањем борбене готовости потценио војску, Вучић је генерала назвао „шпијуном“ и рекао да о тим темама не треба да говоре они који су упропастили војску.

„Требало би да Понош зна Устав Србије, али он је навикао да када неки у западним амбасадама подигну обрву, онда се подигне на прсте да би изгледао мало озбиљнији и снажнији и испуњава све њихове налоге. Овде није питање обрва, већ питање наредби“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да је „наредбу издао у складу са Уставом и законима Србије“.

„Његових обрва још нема у законима, а знам да некада западни амбасадори нису морали ни обрву да подигну, он је ишао да уништава српско оруђе и оружје“, додао је Вучић.

„Где су Понош и остали заштитили српски народ? Где су Понош и остали довели ново оруђе и оружје? Биће да су оружје само уништавали“, рекао је Вучић и поручио да њему не наређује нико.

„Доносим одлуке у складу са Уставом, али и у складу са интересима грађана Србије. Моје одлуке су увек одмерене, умерене, озбиљне и одговорне. Нисмо водили ратове нити били у сукобима, али нам нико није ни протерао народ од кад сам премијер и председник. А наша војска данас и јуче- то нису исте војске. Не секирам се за њихове изјаве“, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић је из Москве прокоментарисао исход референдума у Македонији и истакао да Европа мора да се постави одговорније.

“Није моје да се мешам у унутрашње ствари једне суверене земље… Плашим се и чини ми се да неки људи из света нас балканске народе потцењују и мисле да све може – мисле, видећемо ако може са народом, ако не, онда нећемо с народом, пробаћемо притиском на посланике, ако не може ни то, није важно, то мора тако… Замолио бих људе из Европе и света да покажу поштовање према нама малим народима и да покажу да разумеју шта је то што се дешава“, рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug/Srbin.info