Спорт

Свака част! НОВАК ИЗГУБИО СЕТ 6:1, ПА УПАЛИО МАШИНУ И УТИШАО ЊУЈОРК! Три корака до календарског слема!

После мучења у првом сету Новак Ђоковић је у осмини финала Ју Ес опена савладао Џенсона Бруксбија са 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 и пласирао се у четвртфинале гренд слема у Њујорку

У четвртфиналу Новака Ђоковића чека Матео Беретини који је савладао Оскара Отеа, а биће то реприза финала Вимблдона из 11. јула ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак је сада пришао на само три победе од светог грала звани „календарски гренд слем“.

У осмини финала је Ђоковић поразио и младог Американца. Играо је као да је он први тенисер света, Новак није личио на себе.

Новак се мучио у првом сету

Али, када је упалио машину, поставио је ствари на место, узео три сета у низу, утишао Њујорк и пласирао се међу осам најбољих.

Американац је бриљирао у првом сету који је добио за само пола сата игре. Новак је у првом гему прокоцкао шансу за брејк, а Бруксби је одмах то казнио, повео 3:0. Публика га је носила до новог брејка у шестом гему, па је на крају убедљиво добио уводни сет.

Онда је Новак фуриозно отворио други део игре. Повео је са 3:0, а онда су уследили маратонски гемови. Морао је Србин да одигра два невероватна гема. Прво је у петом остао без брејка предности, али је већ у наредном исправио грешку, а онда без драме привео сет крају и изједначио на 1:1 у мечу.

Ђоковић после преокрета победио Американца

Након тога је све било лакше. Долази Новак до две брејк лопте већ на старту трећег сета, али их не користи. Трећу није пропустио, Американац се борио, али му Ђоковић више није дозволио да се размаше на терену. Српски тенисер узима још један брејк, потом стиже и до предности од 4:0. Рутински је привео сет крај и повео.

Четврти сет је почео Новак тако што је узео брејк без изгубљеног поена.Бруксби је већ био на измаку снаге, Србин је направио и други брејк у седмогм гему,а онда реализовао прву меч лопту.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс