Регион

ПРЕДСЕДНИК БОКСЕРСКОГ САВЕЗА ОБЉУБИО ДЕВОЈЧИЦУ (14)! Донео јој алкохол у собу, па кад се онесвестила, ЛЕГАО У ЊЕН КРЕВЕТ

Миленко Томић (59), боксерски тренер из Бијељине, осумњичен је да је напио па обљубио четрнаестогодишњакињу коју је тренирао. Након ужаса он је породици малолетнице обећавао да ће њеној мајци наћи посао ако га не пријаве!

Како је саопштио Окружни суд у Бјељини, Томићу је притвор одређен до 4. фебруара 2022. године. Претходно је тужилац овом суду доставио предлог за продужење притвора Томићу, наводећи да је он досад неколико пута покушао да контактира оца девојчице коју је злостављао и да је последњи пут то покушао недавно, 24. новембра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужилац је рекао да истрага против њега још није завршена јер нису саслушани сви сведоци, нити извршена сва потребна вештачења. С друге стране, одбрана је тврдила да нема потребе за продужењем притвора, а и Томић се потпуно придружио тврдњи свог браниоца.

Суд је, међутим, утврдио да постоји основана сумња да је Томић обљубио дјевојчицу коју је тренирао бокс.

Фото: Јутјуб

„Овакав закључак произилази прије свега из исказа жртве датог у Полицијској станици Бијељина у присуству тужиоца и психолога, у коме је она детаљно описала све околности које се односе на понашање осумњиченог према њој, али исто тако и из исказа девојчицине мајке и њеног оца“, истиче Суд.

Суд истиче да постоји сумња да је Томић од августа до септембра, као тренер Боксерског клуба Радник Бијељина, у којем је девојчица тренирала бокс, више пута наговарао малолетницу да пристане на полне радње с њим.

„Према наводима датим у предлогу за продужење притвора, сумња се да је 20. августа, као тренер, повео ту девојчицу у Источно Сарајево, рекавши јој да из касете аутомобила, којег је возио, а она била сувозач, извади новац, што је и учинила, те када је извадила новац и подигла главу, пољубио ју је у уста“, истиче Суд.

Тренер је потом 29. септембра, како се наводи, девојчицу позвао да дође код њега у канцеларије Боксерског клуба Радник Бијељина, а када је она хтела да изађе помиловао ју је по задњици.

„Онда је, како се сумња, 30. септембра, као тренер, повео девојчицу у Соколац, наговоривши је да конзумира алкохол, који је набавио и донео у хотелску собу, што је она и пила. Када је услед дејства алкохола заспала, љубио ју је по устима, додиривао јој задњицу, груди, а потом и завукао своју руку у њен доњи веш“, наводи Суд.

Након ужаса, он је, како се сумња, преко Вибера слао девојчици поруке са сексуалном конотацијом, описујући јој шта јој је радио, и шта би желео да јој ради. Више пута јој је и предложио начин и место на ком би могли да се нађу…

Саслушани родитељи и други тренер

Саслушани су и родитељи малолетнице који су детаљно описали како се девојчица понашала након спорног догађаја и сведочили су шта им је испричала да се догодило.

Пред судом су саслушани и сведоци, једна малолетница и други тренер из овог клуба који су такође имали сазнања о ужасу који се догодио.

„Малолетница је испричала околности под којима су осумњичени и оштећена спавали у истом кревету критичне вечери, а сведок Г.Б, као један од тренера жртве, у свом сведочењу је потврдио да је дошао до сазнања да је осумњичени доносио алкохол у собу где су се налазили такмичари“, истиче Суд.

„Била је видно пијана, у полусвесном стању, он је легао поред ње“

Тренер Г. Б. је открио и да је био замољен да са државног првенства у Сокоцу, где се ужас и догодио, повезе девојчицу кући јер је она рекла да се не осећа пријатно у Томићевом друштву и да „има проблем с њим“.

„О непримереном понашању осумњиченог на државном првенству у Сокоцу је сведочила још једна сведокиња. Навела је да је Томић на рецепцији хотела инсистирао да закупи базен у коме би били сами Томић, она и жртва, да их је наговарао да пију алкохол, што су и учинили, да је потом жртва била видно пијана, у полусвесном стању, да је у таквом стању легла да спава, а да је Томић легао поред ње и у кревету с њом провео ноћ“, истиче суд.

Сведочења ових лица, додаје Суд, потврђена су и писаним доказима који се односе на медицинску документацију малолетне жртве као и порукама које су међусобно телефоном размењивали она и осумњичени. Докази су, сматра Суд, веродостојни.

„Разовараћу с министрима у Београду да ти нађем посао“

Након свега што је урадио, када је сазнао да су родитељи малолетнице сазнали за поруке које јој је слао, бахати тренер је покушао да утиче на њих да га не пријављују полицији. Он је контактирао оца малолетнице коју је злостављао и рекао му да ће његовој супрузи, девојчициној мајци, пронаћи посао у Београду ако никоме ништа не кажу.

„У Београду ћу разговарати с министрима“, рекао је Томић оцу девојчице.

Родитељи девојчице су рекли да им је Томић рекао да би девојчица била изложена сраму и осуди јавности, да им је рекао да он „има бројне везе“, да је „утицајан“ и да „неће одговарати“.

„Томић је преко свог сина покушао да утиче на оца девојчице претећи му компромитујућим снимцима његове ћерке с другим лицима“.

Стално се жалила да је боли глава, угојила се 15 килограма

„Понашање осумњиченог је, према изјавама родитеља малолетнице, на њу оставило последице – она је почела да избегава контакт с њима, жалила се на главобољу, почела неконтролисано да једе слаткише и угојила се 15 килограма“, истиче Суд.

Суд додаје да посебно треба напоменути чињеницу да је осумњичени, поред тога што је био тренер девојчице, према властитој тврдњи, у критичном периоду био и спортски директор БК Радник Бијељина, предсједник Боксерског савеза Републике Српске и генерални секретар Боксерског савеза БиХ.

Дакле, додаје се, несумњиво се ради о човеку који је високопозициониран у организационој структури боксерског спорта у Српској и БиХ, па је и његова улога у одгоју младих спортиста посебно наглашена.

Како је потврђено „Независним новинама“, за кривично дело за које Томића терете прописан је затвор од најмање осам година.

Извор: Nezavisne novine