Издвајамо Србија

ДАЧИЋ: „Велики скандал, а Београд то не може да спречи“

Фото: Јутјуб

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је за Вести Прве телевизије рекао да је велики скандал то што је косовска застава постављена у париској катедрали Нотр Дам.

Он је додао да Београд то не може да спречи, али да Србија може да има боље односе са Паризом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да се приштинске власти жале међународним институцијама због дипломатских активности Србије, под којима је девет држава повукло признање косовске независности, јер се тако наводно урушава дијалог Београда и Приштине.

Дачић поручује да ће Србија наставити са активностима и да ће још земаља поништити претходно признање.

„Ако ново повлачење признања Косова није тачно, као што тврде у Приштини, што су се жалили због тога. Стално причају о тих 116 земаља које су признале Косово. Ето нека и даље верују у бајке. Ништа не говорим напамет, све су то писане ноте и не само да је девет земаља повукло признање, већ ће тај број и расти“, наводи Дачић.

О косовској застави у париској катедрали Нотр Дам, шеф српске дипломатије каже:

„Не можемо да спречимо Ту су ставили и друге заставе поражених. Генерално мислим да је скандал зато што не постоје параде које прослављају победе где су и поражени. Не знам како је Тачи прихватио јер је то дан жалости. Они су изгубили, били су на погрешној страни. Опет ће се против њих борити“.

 

Извор: Прва ТВ