Свет

ЗИМСКИ АРМАГЕДОН! Циклон бомба спушта температуру на -56: Америци прети тотални колапс, милиони људи без струје, ИМА МРТВИХ (ВИДЕО)

Због оштре зимске олује која је уочи празнка погодила Америку, на удару је око 200 милиона људи, док је забележено најмање 12 смртних случајева. Више од 1,5 милиона људи остало је без струје, док је у петак отказано 5.700 летова, због због рада и редовних операција на аеродромима широм земље, пренео је ЦНН.

Како је најављено, велика зимска олуја која ће захватити САД ове недеље могла би деловима земље да донесе најхладнији Божић у последње четири деценије, саопштили су метереолози.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекује се да ће зимска олуја Елиот донети најхладнији Божић на Средњем западу од касних 1980-тих, према прогнозама које цитирају амерички медији. Предвиђа се да ће чак и Флорида, сунчана држава, доживети најхладнији Божић у последњих 30 година.

Најснажније невреме осетило се у Канади, а Онтарио и Квебек су се нашли на удару арктичке зиме уз нестанке електричне енергије у домаћинствима више стотина хиљада људи.

У већем делу земље од Британске Колумбије до Њуфаундленда на снази су упозорења на екстремно ниске температуре и зимску олују.

Такве олује називају се циклон бомбама због експлозивне снаге узроковане брзим падом притиска. Америчка Национална метеоролошка служба саопштила је да су раширене временске непогоде разлог највећег броја зимских метеоролошких упозорења икада издатих. Олуја је изазвала саобраћајне несреће, а уједно и велике застоје на саобраћајницама. Проблеми се пријављују широм земље.

Извор: Блиц