Издвајамо Србија

ВУЧИЋУ, ЧЕГА СИ СЕ УПЛАШИО: Опозиција у шоку, ово је најсрамнји потез режима (ФОТО)

Иако је предходних дана у медијима истицао како је поносан на Предлог буџета за 2017. годину Вучић је повукао најсрамнији потез у досадашњем сазиву парламента како би избего расправу на ту тему. Наиме, Предлог је посланицама достављен у петак увече на 1300 страна исписаних фонтом 8!? Подсећамо данас у скупштини почиње расправа о тој тачки тако да посланици нису имали теоретске шансе да се припреме за дискусију и нађу слабе тачке Предлога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прва је на проблем указала посланик Доста је било Ана Стевановић.

Скандалозно је и то што режим тражи да се Буџет усвоји по хитном поступку иако је у редовној процедури он усваја 15 дана од тренутка када је достављен посланицима на шта је данас указао председник Доста је било Саша Радуловић.

Своје незадовољство начином на који режим жели да донесе буџет изнесли су и посланици других опозиционих странака.

– Десет пута сам учествовала у расправи о буџету. И даље не разумем зашто никада ниједна влада није поштовала рокове из закона и пословника – рекла је посланик СРС Вјерица Радета.

– Данашња седница парламента, Буџет, представља највеће уништавање инситуција и права од 1945.године до данас! – каже председник Нове странке Зоран Живковић.

Извор: Ослобођење