Русија Свет

ДОНЕТА ЈЕ ОДЛУКА: Русија се повлачи

Донета је одлука

Делегације Руске Федерације обуставља рад у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ), саопштио је члан делегације Александар Башкин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Донета је одлука је да делегација не учествује у раду комитета и тела ПС СЕ, на пленарним седницама – изјавио је Башкин.

Он је објаснио да је та одлука донета због изражене антируске оријентисаности при раду скупштине. С тим у вези, подсетио је да руководство Русије и руско Министарство спољних послова тренутно разматрају питање прекида учешћа Русије у Савету Европе.

– ПС СЕ је обавестила руску делегацију о укидању њеног чланства у скупштини, одмах након одлуке Комитета министара Савета Европе – рекао је члан делегације, сенатор Владимир Кругли, додајући да је обавештење упућено Савету Федерације и Државној Думи Руске Федерације.

Стразбур је раније укинуо овлашћења Москве у Комитету министара Савета Европе и ПС СЕ у светлу руске специјалне операције у Украјини. Руско Министарство спољних послова саопштило је прошле недеље да више неће учествовати у раду Савета.

Извор: srbijadanas.com

Ознаке